AndroidHMDNokia

Jo yli miljoona varannut Nokia 6 -puhelimen Kiinassa – myynti alkaa tällä viikolla

HMD Global esitteli reilu viikko sitten yhtiön ensimmäisen Android-Nokia-puhelimen Kiinassa. Uusi Nokia 6 on saanut julkaisunsa jälkeen paljon huomiota, vaikka HMD Global esitteli puhelimen kaikessa hiljaisuudessaan omilla sivuillaan lähdistötiedotteen avustuksella.

Kerroimme viime viikolla, että HMD Global ilmoitti puhelimen myynnin alkavan Kiinassa 19. tammikuuta ja kerroimme myös, että silloin Nokia 6 -puhelimen halusi ostaa 130 000 innokasta kiinalaista. Sittemmin lukema on noussut jatkuvasti ja tänään varauksen tehneitä mahdollisia ostajia on reilusti oli miljoona. Artikkelin kirjoitushetkellä lukema on 1 058 663.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 6

Reilu miljoona varausta Nokia 6 -puhelimesta ei kuitenkaan kerro juurikaan mitään siitä, millainen laitteen kysyntä tulee todellisuudessa olemaan. Verkkokauppa JD.comilla on Kiinassa yksinoikeus myydä Nokia 6:sta, jonka takia laitteen varauksien määrää on helppo seurata. Verkkokauppa on kuitenkin järjestänyt erinäisiä kilpailuja, joissa on jaossa ilmaisia puhelimia, joka on myös kasvattanut Nokia 6:n ”varauksien” määrää. Todellisuudessa varmoja puhelimen ostajia on hieman alle 10 000, sillä he ovat maksaneet 66 juanin varausmaksun, joka on noin 10 euroa.

Nokia 6 ei ole teknisesti kovinkaan erikoinen, vaan siitä löytyy monessa suhteessa keskiluokan teknologiaa. Puhelimen näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä ja Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös täysin uuden Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

HMD Global tulee pitämään MWC-messujen alla 26. helmikuuta oman lehdistötilaisuutensa, jossa tullaan näkemään maailmanlaajuiseen myyntiin saapuvia Nokia-puhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android