AndroidHMDNokia

Nokia 6:n myynti alkaa Kiinassa 19. tammikuuta – jo yli 130 000 varannut omansa

HMD Global kertoi tänään Kiinassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessaan enemmän uudesta Nokia 6 -puhelimesta, joka julkaistiin viime viikon sunnuntaina. Nokia 6 on HMD Globalin ensimmäinen Android -käyttöjärjestelmään perustuva Nokia-puhelin ja se on suunnattu vain Kiinan markkinoille.

Nokia 6

HMD paljasti tilaisuudessaan uuden Nokia 6:n myyntiin saapumisen, joka tapahtuu Kiinassa jo odotettua aikaisemmin, eli 19. tammikuuta. Verkkokauppa JD.com myy uutta Nokia-puhelinta yksinoikeudella, jonka kautta kiinalaiset ovat voineet varata oman puhelimensa tästä päivästä lähtien. Verkkokaupan sivuilta käy ilmi, että uutuuspuhelimen on varannut jo reilut 137 000 ihmistä.

Nokia 6 ei ole teknisesti kovinkaan erikoinen, vaan siitä löytyy monessa suhteessa keskiluokan teknologiaa. Puhelimen näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä ja Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös täysin uuden Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android