JollaSailfish OSYleinen

Jolla julkaisi uuden Sailfish OS 3.4 Pallas-Yllästunturi -päivityksen

Suomalainen Jolla on julkaissut uuden suuremman päivityksen yhtiön Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle. Kyseessä on Sailfish OS 3.4 -versio, jonka nimi on Pallas-Yllästunturi. Jollan mukaan uutuuspäivitys sisältää useita uudistuksia, jotka parantavat laitteiden käyttökokemusta, tuo kehittäjille uusia mahdollisuuksia sekä yritysasiakkaat saavat uusia ominaisuuksia.

Jollan mukaan useat päivityksen ominaisuudet ovat kehitetty yhteistyössä venäläisen Open Mobile Platformin kanssa, joka vastaa Venäjällä Aurora OS -käyttöjärjestelmän kehittämisestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sailfish OS 3.4 -päivityksen mukana selainmoottori päivittyy versioon Gecko ESR52, jonka kerrotaan tekevän selaimen käytöstä aikaisempaa nautinnollisempaa. Selainmoottorin päivitys tuo lisäksi uudistuksen sähköpostisovellukseen, sillä se parantaa HTML-pohjaisten sähköpostien renderöintiä. Lisäksi nyt on mahdollista kopioida ja liittää HTML-sähköpostitekstejä.

Kehittäjille Sailfish OS 3.4 tarjoaa muun muassa kokeellisen tuen Rust-ohjelmointikielelle. Tulevaisuuden varalle Jolla on lisännyt käyttöjärjestelmään tuen myös 64-bittiselle laitteistolle. Jollan mukaan kyseessä on uudistus, joka on suunnattu tuleville laitteille, eikä mikään nykyinen laite käytä sitä tällä hetkellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sailfish OS 3.4 tuo mukanaan myös muutamia uudistuksia yrityskäyttöön. Päivityksen mukana tulee tuki usealle käyttäjälle yhtä laitetta kohden. Oletuskäyttäjän lisäksi nyt on mahdollista lisätä jopa kuusi muuta käyttäjää, joilla on rajoitetummat oikeudet ja mahdollisuudet.

Päivityksen mukana Jolla parantaa myös sääsovellusta, sillä Forecan sovellusliittymä on hiljattain muuttunut ja nyt uusia ominaisuuksia on voitu tuoda Sailfish OS -käyttöjärjestelmään. Sailfish OS:n tapahtumat-näkymässä on nyt sääennuste tunneittain. Jolla on myös tehnyt muutoksia puhelutoimintoihin, sillä koko saapuvan puhelun näkymä on uusittu. Puheluun voidaan vastata pyyhkäisemällä näytöllä vaakasuuntaisesti ja sen voi hylätä pyyhkäisemällä ylöspäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla on tuonut Sailfish OS 3.4 -versioon myös tuen automaattisille ajastetuille varmuuskopioinneille tiettyihin pilvipalveluihin. Nyt varmuuskopiointia ei tarvitse enää tehdä manuaalisesti. Tällä hetkellä varmuuskopiointi tallentaa tilin, kirjanmerkit, yhteystiedot, kalenteritapahtumat, viestit, muistiinpanot sekä puheluhistorian. Kuitenkaan gallerian kuvia tai videoita ei voida vielä varmuuskopioida.

Yksityiskohtaiset tiedot kaikista uutuuspäivityksen muutoksista on luettavissa Jollan sivuilta. Uusi Sailfish OS 3.4 Pallas-Yllästunturi on saatavilla nyt vakaana versiona kaikille tuetuille laitteille, joita ovat Jolla 1, Jolla C, Xperia X, Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia XA2 Plus, Xperia 10 ja Xperia 10 Plus.

Lähde: Jolla

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla