AndroidAppleGoogleHuaweiMicrosoftSonyTeknologiaWindows 10Yleinen

Joululahjaksi uusi tabletti? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA3)

SM.tabletti.OSA3

Olemme viime päivinä julkaisseet kaksi artikkelia, joissa suosittelemme erilaisia puhelimia sekä älykelloja ostettavaksi. Tänään suosittelemme muutamaa tablettia, joita kannattaa pitää joulun alla silmällä tai jopa ostaa sellainen joululahjaksi itselle tai jollekin muulle.  Tabletteja on moneen lähtöön ja kerromme tässä artikkelissa vain murto-osan niistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SONY

xperia-z4-tablet-black-1240x840-a07acf270af4d6789d0e83aea747b064

Xperia Z4 Tablet

Sony julkaisi tänä vuonna Xperia Z4 Tablet –laitteen, joka on yhtiön tablettimalliston huippulaite. Myös kyseinen tabletti eroaa positiivisesti muista markkinoilla olevista laitteista, sillä Xperia Z4 Tablet on IP65/68-luokiteltu, joka tarkoittaa laitteen olevan pölyn- ja vedenkestävä. Tabletti perustuu suureen 10.1 –tuuman 2K –tasoiseen kosketusnäyttöön. Tabletin sisällä hyrrää tämän vuotisista huippupuhelimista tuttu kahdeksanytiminen Snapdragon 810 –suoritin, joten peruskäytössä tabletista ei tehoja puutu. Xperia Z4 Tablet on edukseen muun muassa siinä, että se on varsin kevyt (389 g). Laite on myös yksi markkinoiden ohuimmista, sillä paksuutta löytyy vain 6,1 mm. Kyseinen tabletti kävi kesällä SuomiMobiililla kokeiltavana, jonka perusteella voimme suositella tablettia ostettavaksi.

Sony Xperia Z4 Tablet, Gigantissa (589 €), Verkkokauppa.comissa (629,90 €)

HUAWEI

Huawei MediPad T1 10”/ Huawei MediaPad M2 8”

Kiinalainen Huawei on kuluvan vuoden aikana panostanut laatuun ja Premium-tuntumaan. Tällä kertaa suosittelemme kahta Huawein tablet –laitetta. Ensimmäinen on Huawei MediaPad T1, josta löytyy 9.6 –tuuman HD-tasoinen kosketusnäyttö. Tabletti ei ole mikään tehopakkaus, sillä siitä löytyy neliytiminen Snapdragon 410 prosessori, jonka tukena on 1 gigatavu RAM –muistia. Tabletin erikoisuuksiin kuuluu erityisesti 4G LTE mobiiliyhteydet, jonka ansiosta tabletti ei ole koko ajan riippuvainen Wlan-yhteyksistä.

Toinen näistä Huawein tableteista on kahdeksan tuumainen MediaPad M2. Tämä tabletti on jo reilusti tehokkaampi kuin aiemmin suosittelemamme MediaPad T1. Tabletin sisällä hyrrää kahdeksanytiminen Huawein oma HiSilicon Kirin 930 prosessori, jonka tukena on 3 gigatavua RAM –muistia. Myös tämä Media Pad M2 sisältää 4G LTE mobiiliyhteydet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei MediaPad T1 10”, Gigantissa (299 €)

Huawei MediaPad M2 8”, Gigantissa (279 € 6.12, norm. 399 €)

APPLE

ipadpro

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPad Pro/ iPad Mini4/ iPad Air 2

Jälleen yhdet joulun suosikkilahjat tulevat varmasti Applen valikoimasta. Tablettien kohdalla suosikkilahjoiksi voi nousta uusimmat iPad Pro, iPad Mini 4 sekä iPad Air 2 –tabletit. Kaikki kyseiset Applen tabletit toimivat iOS –käyttöjärjestelmällä, joten jos omistaa esimerkiksi iPhone puhelimen on jokin näistä iPad –tableteista varmasti loisto lisä omaan Apple-tuoteperheeseen. Voit käydä tutustumassa tabletteihin paremmin Gigantin sekä Verkkokauppa.comin sivuilla:

Apple iPad Pro, Gigantissa (939 €), Verkkokauppa.comissa (938,90 €)

Apple iPad Mini 4, Gigantissa (Alk. 405 €), Verkkokauppa.comissa (408,90 €)

Apple iPad Air 2, Gigantissa (449 €), Verkkokauppa.comissa (499,90 €)

MICROSOFT

microsoft-s-windows10devices-event-lumia-950-950-xl-surface-pro-4-band-2-coming-493677-5

Surface 3/ Surface Pro 3/ Surface Pro 4

Jos Windows –tabletit kiinnostavat on Microsoft tuonut Suomeen saataville laajalti omia Surface –laitteita. Halvin näistä malleista on Surface 3, joka toimii hyvin normaalissa niin sanotusti ”kevyessä” käytössä. Jos kuitenkin tarvitsee tablettia, jolla haluaa tehdä töitä sekä ajaa raskaita sovelluksia kannattaa katseet suunnata suoraan vähän tyyriimpiin Surface Pro –malleihin. Uusin Surface Pro 4 julkaistiin hiljattain ja se tulee korvaamaan jo vuoden vanhan Surface Pro 3 –mallin. Tällä hetkellä Surface Pro 3:sta saa vähän halvemmalla kuin uudempaa mallia. Ehkä tärkein valtti näille Surface –laitteille on, että ne pyörittävät uutta Windows 10 –käyttöjärjestelmäversiota erinomaisesti.

Microsoft Surface 3, Gigantissa (595 €), Verkkokauppa.comissa (549,90 €)

Microsoft Surface Pro 3, Gigantissa (849 €), Verkkokauppa.comissa (899,90 €)

Microsoft Surface Pro 4, Gigantissa (1025 €), Verkkokauppa.comissa (1029,90 €)


Huomenna julkaisemme artikkelisarjamme neljännen ja viimeisen osan, jossa tulemme suosittelemaan erilaisia lisälaitteita. Jos sinulle tuli artikkelia lukiessasi vielä jokin muu suositeltava tabletti mieleen, niin voit ehdottaa sitä alla olevassa kommenttiosiossa.

LUE MYÖS:

Joululahjaksi uusi puhelin? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA1)

Joululahjaksi älykello? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA2)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android