AndroidAppleHuaweiLGMicrosoftOnePlusSamsungSonySuomiMobiiliTeknologiaYleinen

Joululahjaksi uusi puhelin? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA1)

SuomiMobiili haluaa auttaa tänä vuonna puhelinta pukinkonttiin harkitsevia lukijoita, jonka innoittamana haluamme julkaista listan puhelimista, joita suosittelemme ostettavaksi. Joulu on yksi vuoden osto sesongeista, jolloin myydään myös luonnollisesti enemmän elektroniikka. Tulemme 4-7.12 välisenä aikana julkaisemaan neljä osaisen artikkelisarjan, jossa suosittelemme millaista elektroniikkaa kannattaa joulun alla ostella.Ensimmäisenä paneudumme tarkemmin eri hintaisiin puhelinmalleihin.

Aloitamme suositukset hintavammista niin sanotuista huippupuhelimista.  Alla suosittelemamme huippupuhelimet ryhmitettynä valmistajan tai malliston perusteella:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SAMSUNG

IMG_1342

Galaxy S6/ Galaxy S6 edge / Galaxy S6 edge+

Samsungin tämän vuotiset huippupuhelimet ovat laadukkaita sekä noudattavat nykytrendien mukaista Premium-muotoilua. Olemmekin täällä SuomiMobiilissa testanneet Galaxy S6 edge sekä Galaxy s6 edge+ mallit, joiden arvostelut löytyvät täältä (S6 edge) ja täältä (S6 edge+). Voimme hyvillä mielillä suositella puhelimia pukinkonttiin, jos uudelle huippupuhelimelle on tarvetta. Samsungin uudet puhelimet ovat saaneet testissämme yli 8/10 pistettä, joten tämäkin osoittaa jo, että kyseessä ei ole siis mitään kauhean huonoja puhelimia.

Samsung Galaxy S6, Gigantissa (579€), Verkkokauppa.comissa (598,90 €)

Samsung Galaxy S6 edge, Gigantissa (695 €), Verkkokauppa.comissa (697,90 €)

Samsung Galaxy S6 edge+, Gigantissa (849 €), Verkkokauppa.comissa (849,90 €)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HUAWEI

IMG_4122

Huawei P8/ Huawei Mate S

Huawei on nostanut päätään Suomessa tämän vuoden aikana ja Honor-malliston avulla löytänyt tiensä suomalasten kuluttajien sydämeen. Testasimme Huawein uusimman P8 –huippupuhelimen jo aiemmin puhelimen saapuessa myyntiin. Huawei P8 sai lähes 9/10 pistettä, joten puhelin nousikin vuoden aikana lähes parhaimmaksi puhelimeksi SuomiMobiilin arvosteluissa. Voit lukea Huawei P8 arvostelun täältä.

Huawei Mate S on parhaillaan testissä ja voimme jo näin ennen arvostelun julkaisua, että puhelin tulee olemaan pisteytyksessä lähes samalla tasolla P8:n kanssa. Voimme siis ilomielin suositella myös Huawein uusimpia huippupuhelimia pukinkonttiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei P8, Gigantissa (449 €), Verkkokauppa.comissa (448,90 €)

Huawei Mate S, Gigantissa (648 €), Verkkokauppa.comissa (699,90 €)

SONY

IMG_2736

Sony Xperia Z3+/ Xperia Z5

Suosittelemme myös Sonyn kahta huippupuhelinta. Xperia Z3+ käväisi kuluvan vuoden aikana testissämme pikaisesti ja teki suuren vaikutuksen, sillä puhelin sai yli 9/10 pistettä arvostelussamme, joka on tällä hetkellä suurin pistemäärä, jota olemme koskaan antanut. Xperia Z3+ arvostelun voit käydä lukasemassa täältä.

Myös uunituore Xperia Z5 on hyvä vaihtoehto pukinkonttiin. Varsinaista kokemusta puhelimesta meillä ei vielä ole, mutta Xperia Z3+:n hyvän tuntuman jälkeen voimme myös suositella Xperia Z5 puhelinta. Varsinainen Xperia Z5 arvostelua menee mitä luultavammin vuoden 2016 puolelle.

Sony Xperia Z3+, Gigantissa (595 €), Verkkokauppa.comissa (629,90 €)

Sony Xperia Z5, Gigantissa (729 €), Verkkokauppa.comissa (729,90 €)

LG

IMG_2382

LG G4

Haluamme suositella myös LG G4 huippupuhelinta, sillä puhelimesta löytyy omat hyvä puolet. Puhelimen kamera vakuutti testissämme, jonka ansiosta puhelin sai testissämme melkein 9/10 pistettä. Puhelin on myös tiputtanut hintaansa ja nyt se onkin vieläkin houkuttelevampi. LG G4 arvostelun voit käydä lukemassa täältä.

LG G4, Gigantissa (495 €), Verkkokauppa.comissa (497,90 €)

MICROSOFT

Lumia-950-XL-gallery-2-DSIM-jpg

Lumia 950/ Lumia 950 XL

Microsoftin odotetut uudet huippupuhelimet tulivat äskettäin myyntiin Suomessa, joten puhelimet saattavat löytyä jo monenkin suomalaisen paketista jouluna.

Microsoft Lumia 950, Gigantissa (599 €), Verkkokauppa.comissa (598,90 €)

Microsoft Lumia 950 XL, Gigantissa (699 €), Verkkokauppa.comissa (698,90 €)

APPLE

IMG_4208

iPhone 6s/ iPhone 6s Plus

Applen uusimmat älypuhelimet ovat taatusti yksiä suosikkilahjoja, joita pukinkonttiin päätyy. Julkaisemme täällä SuomiMobiilissa lähiaikoina arvostelumme iPhone 6s sekä 6s Plus puhelimista, joten kanttaa pysyä kuulolla. Jo tämän artikkelin kohdalla voimme suositella puhelimia varsikin niille ihmisille, joille Applen tuotteet ovat ennestään tuttuja.

Apple iPhone 6s, Gigantissa (699 €), Verkkokauppa.comissa (748,90 €)

Apple iPhone 6s Plus, Gigantissa (849 €), Verkkokauppa.comissa (848,90 €)


Laadukkaat keskihintaiset puhelimet

Seuraavaksi listatut puhelimet sijoittuvat 200-400 euron hintaluokkaan.

ONEPLUS

OnePlus One/ OnePlus 2/ OnePlus X

OnePlus on yllättänyt kerta toisensa jälkeen puhelinmarkkinoilla. OnePlussan kaikki puhelimet sisältyvät keskihintaisten puhelimien joukkoon, mutta kuitenkin OnePlus One sekä OnePlus 2 edustavat huippupuhelin osiota. OnePlus One kävi testissämme jo viime vuonna ja arvostelun voit lukea täältä. OnePlus 2 arvostelu on tulossa myöhemmin SuomiMobiili sivuille.

OnePlus X edustaa taas yhtiön omaa keskihintaista puhelinta. Puhelin julkaistiin hiljattain ja saatavuus on vielä varsin heikkoa.

OnePlus One, ostettavissa vain yhtiön omasta verkkokaupasta (249 €)

OnePlus 2, ostettavissa vain yhtiön omasta verkkokaupasta (399 €)

OnePlus X, ostettavissa vain yhtiön omasta verkkokaupasta (269 €)

LG

lg-g-flex-2-final

LG G Flex 2

Haluamme tuoda esille myös LG:ltä yhden keskihintaluokan puhelimen, joka on varsin kehittynyt hintaisekseen. LG G Flex 2 sisältää tehokasta tekniikkaa sekä mielenkiintoisen hieman taivutetun näytön. Arvostelumme puhelimesta voit köydä lukemassa täältä.

LG G Flex 2, Verkkokauppa.comissa (399,90 €)

MICROSOFT

IMG_2476

Lumia 640 XL

Microsoftin keskihintaluokan puhelimien valikoima on varsin pieni ja oikeastaan Lumia 640 XL täyttää ainoastaan nämä vaaditut kriteerit. Myös Lumia 640 XL kävi SuomiMobiililla pikaisesti testissä ja arvostelun voit lukea täältä.

Microsoft Lumia 640 XL, Gigantissa (229 €), Verkkokauppa.comissa (228,90 €)

HUAWEI HONOR

Honor 7/ Honor 6 Plus

Huawei on viimeisen vuoden sisällä tuonut ahkerasti uusia Honor-puhelimia Suomeen myyntiin. Tässä artikkelissa haluan tuoda esille kaksi Honor –mallia, jotka ovat ylitse muiden. Honor 7 on malliston tuorein puhelin, jonka kysyntä on ylittänyt Huawein odotukset. Puhelin on hintalaatusuhteeltaan erinomainen, sillä puhelimesta löytyy huippuluokan tekniikka vain alle 400 euron hinnalla. Puhelin käväisi myös SuomiMobiilin testissä ja poimi itselleen kiitettävät 8.9/10 pistettä. Arvostelumme voit lukea täältä.

Honor 6 Plus on taasen myös erinomainen puhelin hintalaatusuhteeltaan. Puhelimesta tekeen erikoisen myös se, että siitä löytyy kaksi takakameraa. Olemme jo kesällä julkaisseet puhelimesta arvostelun, jonka voit käydä lukaisemassa täältä. Honor 6 Plus sai testissämme myös kohtuulliset 8.0/10 pistettä.

Honor 7, Gigantissa (369 €), Verkkokauppa.comissa (378,90 €)

Honor 6 Plus, Verkkokauppa.comissa (389,90 €)

SONY

m4aqua

Xperia M4 Aqua

Xperia M4 edustaa Sonyn laadukasta keskihintaluokan puhelinmallistoa. Suosittelemme puhelinta hintalaatusuhteen ansiosta. Puhelimesta löytyy hyvät ominaisuudet hintaan nähden sekä puhelin sopii hyvin myös hieman aktiivisempaan käyttöön.

Sony Xperia M4 Aqua, Gigantissa (229 €), Verkkokauppa.comissa (228,90 €)

SAMSUNG

Samsung_Galaxy_A5_black

Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 on yksi Samsungin parhaiten suunnitelluista keskihintaluokan puhelinmalleista. Vaikka puhelin ei olekaan saanut suurta suosiota, niin voimme hyvillä mielin suositella sitä vaikka ostettavaksi ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Samsung Galaxy A5, Gigantissa (299 €), Verkkokauppa.comissa (328,90 €)


Tässä oli kaikki puhelimet, joita me täällä SuomiMobiilissa suosittelemme pukinkonttiin. Näkemykset puhelimista perustuvat suurimmilta osin kirjoittajien omiin kokemuksiin laitteista. Jos sinulle tulee vielä jokin muu puhelin mieleen, niin voit laittaa ehdotuksesi alla olevaan kommenttiosioon kaikkien lukijoiden nähtäväksi.

Tulemme huomenna julkaisemaan seuraavan osan tästä artikkelisarjasta ja vuorossahan on luonnollisesti älykellot, joita suosittelemme ostettavaksi näin joulun alla.

LUE MYÖS:

Joululahjaksi älykello? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA2)

Joululahjaksi uusi tabletti? – näitä SuomiMobiili suosittelee (OSA3)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android