XiaomiYleinen

Julkaisematon Xiaomi 12T -älypuhelin kattavan vuodon kohteena – tehoista vastannee MediaTekin Dimensity 8100 Ultra -järjestelmäpiiri

Xiaomi 11T

Kiinalaisen Xiaomin tulevat Xiaomi 12T- ja Xiaomi 12T Pro -älypuhelimet ovat olleet viimeisen kuukauden aikana huhujen kohteena ja jälleen on toistaiseksi julkaisemattomista laitteista vuodettu lisätietoja. Tällä kertaa Xiaomiui-niminen sivusto on vuotanut edullisemman Xiaomi 12T -puhelimen teknisiä tietoja. Sivuston mukaan Xiaomi 12T tulee saamaan sisäänsä MediaTekin toistaiseksi julkaisemattoman Dimensity 8100 Ultra -järjestelmäpiirin.

Järjestelmäpiiristä ei tällä hetkellä tiedetä paljoakaan, mutta piiri voisi perustua 5 nm valmistusprosessiin ja olevan vain paranneltu versio Dimensity 8100 -piiristä. Mikäli kyseinen järjestelmäpiiri on tulossa Xiaomi 12T -älypuhelimeen, niin ei kyseisen järjestelmäpiirin julkaisuun ole silloin kovinkaan pitkää aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallennustilaa tulevassa Xiaomissa voisi olla 128 tai 256 gigatavua. Huhujen mukaan tallennustila on toetutettu UFS 3.1 -tekniikalla.  LPDDR5 RAM-muistia voisi löytyä 8 gigatavua. Näyttönä puhelimesta löytyy AMOLED-tekniikkaan perustuva paneeli, jonka tarkkuus on 2712 x 1220 pikseliä, joka tarkoittaisi 1440p niin sanottua 1.5K tarkkuutta. Näytön virkistystaajuudesta ei vuodossa mainittu mitään, mutta puhelin voisi saada korkean 120 hertsin virkistystaajuuden. Puhelimen sormenjälkilukija sijaitsisi näytön alla puhelimen etupuolella.

Puhelimen akun koosta ei ole tällä hetkellä tietoja, mutta lataustehosta on. Lataus voisi huhujen mukaan olla 67 tai 120 wattia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12T voisi saada Samsungin ISOCELL HM6 -kamerasensorin, joka mahdollistaisi pääkameralle 108 megapikselin tarkkuuden. Pääkameran lisäksi Xiaomi 12T -älypuhelimeen odotetaan Samsungin S6K4H7 -ultralaajakulmakamerasensoria ja 2 megapikselin makrokameransensoria. Selfiekamerana Xiaomi 12T -puhelimessa odotetaan olevan Sonyn IMX596 -sensori, joka kykenee 20 megapikselin tarkkuuteen.

Viime vuonna Xiaomi julkaisi Xiaomi 11 Lite 5G, Xiaomi 11T ja Xiaomi 11T Pro -älypuhelimet syyskuussa, joten Xiaomi 12T -sarjan julkaisua voidaan odottaa samoihin ajankohtiin. Lähempänä julkaisua saamme varmasti lisätietoja myös korkeamman hintapisteen Xiaomi 12T Pro -älypuhelimesta, jossa voisi aiempien huhujen mukaan olla Qualcommin Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, sekä 200 megapikselin tarkkuuteen yltävä kamerasensori, joka olisi Samsungin käsialaa. Xiaomi 12T Pro -puhelimesta löytynee 120 hertsin AMOLED-näyttö.

Lähde: Gizmochina, XiaomiUI

1 Kommentti

  1. Hienoa jos tulevat tuolla piirillä. Luotan itse että se ei ylikuumene ja siinä on jerkkua kyllä kylliksi, kun kerran perus 8100 taitaa olla noin SD888:n tehoinen. Tällöin T-malli, eli paranneltu malli, olisi todella aika merkittäväkin parannus ja varmaan ne korvaisivat lyhyessä ajassa perusmallit. Ei välttämättä jouduta edes suorituskyvystä tinkimään, ei ainakaan mitenkään merkittävästi, vaikka hieman oudoltahan se tavikselle saattaisi kuulostaa, että T-malli olisi tehottomampi, vaikka kaikkiaan silti parannus.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi