GoogleYleinen

Kaatuileeko Google-sovellus puhelimellasi? Google rikkoi jälleen ydinpalvelunsa, mutta näin korjaat sen

Android-puhelimissa oletusarvoisesti asennettuna olevan Google-sovelluksen kanssa monet käyttäjät ovat kokeneet ongelmia tänään. Google-sovellus on kaatuillut puhelimissa satunnaisesti, mutta ongelman laajuudesta ei ole vielä tietoa. Useiden valmistajien, kuten Sonyn, Samsungin, Googlen ja muiden puhelimien käyttäjät ovat raportoineet ongelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovelluksen kaatuilu on alkanut tuoreimman päivityksen jälkeen, jonka Google on julkaissut. Ongelmia on tavattu Google-sovelluksen versioissa, joiden numero on 12.23.16.23.arm64 ja 12.22.8.23. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet myös ongelmia sovelluksen beetaversiossa, joka on versionumeroltaan 12.24.7.29.arm64.

Google on kertonut muun muassa puhelimen uudelleenkäynnistyksen auttavan ongelmaan, mutta kaikille tämä ei ole auttanut. Viimeisimmän päivityksen asentaminen Google Play -sovelluskaupasta saattaa myös korjata ongelman.

Jo aikaisemmin tänä vuonna Google sai Android Web System WebView -palvelunsa solmuun monissa Android-puhelimissa. Tällöin ongelma pystyttiin korjaamaan muun muassa poistamalla ja uudelleen asentamalla sovellus Google Play -kaupan kautta. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko nyt Google-sovelluksen kaatumisella tekemistä aikaisempien ongelmien kanssa, mutta todennäköisesti kyseessä on vain virhe tuoreimmassa päivityksessä, joka korjattaneen pian toisella päivityksellä.

Ennen uuden päivityksen julkaisua käyttäjät voivat korjata ongelman poistamalla sovelluksen päivitykset puhelimestaan. Tämä voidaan tehdä menemällä puhelimessa: Asetukset > Sovellukset > Google-sovellus > paina kolmea pistettä yläkulmassa > Poista päivitykset.

Jos vielä et ole päivittänyt tuoreinta Google-sovellusta Google Play -kaupasta, niin sitä ei ainakaan vielä kannata päivittää.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google