OnePlusYleinen

OnePlus lupasi nopeuttaa ja parantaa päivityksiä – uutuuspuhelimen ostajille luvassa silti karu pettymys

OnePlus Nord N200 5G

OnePlus kertoi viime viikolla yhdistävänsä voimansa Oppon kanssa ja siirtyvänsä yhtiön alabrändiksi. Samalla OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau perusteli muutosta yhdistymisen tarjoamilla laajemmilla resursseilla, ja lupasi muun muassa parempia ohjelmistokokemuksia ja nopeampia päivityksiä. Vain päivää onnen OnePlussan ja Oppon yhdistymisilmoitusta julkaistiin valikoiduilla markkinoilla OnePlus Nord N200 5G -puhelin, joka ei ole nähnytkään luvattua parempaa ohjelmistokokemusta, jos tarkastellaan puhelimelle annettua päivityslupausta.

OnePlus on kertonut Nord N200 5G -puhelimen saavan yhden Android-versiopäivityksen sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä tai paremminkin ”ylläpitopäivityksiä”. Parannusta on tullut, sillä OnePlus on pidentänyt tietoturvapäivityksiä vuodella verrattuna yhtiön aikaisempiin edullisiin puhelimiin. Valitettavasti päivityksiä tuskin julkaistaan joka kuukausi, vaan muutaman kerran vuodessa. Tärkein kuitenkin on monille Android-versiopäivitykset, joita tullaan edelleen julkaisemaan vain yksi. OnePlus Nord N200 5G tulee saamaan vain Android 12 -päivityksen todennäköisesti vuoden 2022 puolivälissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan edulliset puhelimet eivät ole saaneet kovinkaan nopeasti päivityksiä, sillä OnePlus Nord N100- ja Nord N10 5G -puhelimille luvattu yksi Android-versiopäivitys on vieläkin tulematta. Puhelimet julkaistiin vuoden 2020 lopulla vanhalla Android 10 -käyttöjärjestelmällä, eikä puhelimet ole edelleenkään saaneet Android 11 -versiopäivitystä.

Huippuluokan puhelimille sekä keskihintaisille Nord- ja Nord CE 5G -puhelimille OnePlus on luvannut kaksi suurempaa Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Edullisemmat OnePlus-puhelimet tulevat olemaan edelleen OnePlussalle toisarvoisia laitteita, eikä niiden ohjelmistotuki ole kovinkaan erikoinen verrattuna kilpailijoihin. Uuden OnePlus Nord N200 5G -puhelimen varsin heikko päivitystuki ei onneksi koske suomalaiskuluttajia, sillä puhelin on julkaistu vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus