AndroidYleinenZTE

Kahdella näytöllä varusteltu ZTE Axon M julkaistiin virallisesti

ZTE on esitellyt mielenkiintoisen taitettavan älypuhelimen Yhdysvalloissa. Kyseessä on jo aikaisemmin huhuissa pyörinyt kahdella näytöllä varusteltu ZTE Axon M -älypuhelin, jota voidaan kutsua myös tämän päivän simpukkapuhelimeksi.

Puhelimessa on siis molemmilla puolilla kosketusnäyttö, jotka voidaan taivuttaa myös vierekkäin, jolloin saadaan aikaan ”taipuva puhelin”, joka ei ole kuitenkaan lähelläkään sitä, miten älypuhelimien odotetaan muuttuvan tulevina vuosina. ZTE Axon M:n molemmat näytöt ovat kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuutta löytyy 1920 x 1080 pikseliä, mutta kun näytöt avataan rinnakkain saadaan aikaan 6,75 tuuman katselualue. Kahdelle näytölle on olemassa neljä erilaista käyttötarkoitusta. Esimerkiksi yhdessä tilassa on mahdollista saada yksi sovellus auki näyttöä kohden, toisessa taasen voidaan laajentaa kaksi näyttöä yhdeksi, kolmannessa molemmilla näytöillä voidaan peilata täysin samaa sisältöä ja neljännessä laite voidaan taittaa tavalliseksi älypuhelimeksi, jolloin käytössä on vain yksi näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Axon M perustuu viime vuoden Snapdragon 821 -huippupiiriin, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 64 gigatavua, mutta laitteessa on tuki myös muistikortille aina 256 gigatavuun asti. Kameroita uutuudessa on poikkeuksellisesti vain yksi, joka on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Laitteen taittuvuuden takia yhtä kameraa voidaan käyttää niin pääkamerana, että etukameranakin. Muita Axon M:n huomiotavia ominaisuuksia ovat 3800 milliampeeritunnin akku, kaksi kaiutinta, 3,5 mm kuulokeliitin sekä Android 7.1.2 -käyttöjärjestelmä. Puhelimessa on myös sormenjälkilukija, joka on integroituna Sonyn puhelimien tyylisesti käynnistyspainikkeeseen.

Toistaiseksi ZTE Axon M on saatavilla yksinomaan AT & T -operaattorin kautta Yhdysvalloissa 725 dollarin hintaan. Puhelin saatetaan nähdä myöhemmin myös Euroopassa.

ZTE Axon M:n tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Qualcomm Snapdragon 821
  • Näyttö: 2 x 5,2 tuuman Full HD-näyttöä (1280 x 800)
  • Muisti: 4 Gt RAM + 64 Gt ROM (muistikorttipaikka)
  • Kamerat: 20 MP kamera
  • Akku: 3800 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.2 Nougat
  • Muuta: 3,5 mm kuulokeliitin, Dolby Atmos -äänentoisto, QC3.0 pikalataus

Lähde: ZTE USA, GSMArena

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android