AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 7 esiteltiin Kiinassa – Snapdragon 630, 6 Gt RAM ja ZEISS-optiikka

Nokia 7

HMD Global on esitellyt täysin uuden Nokia 7 -älypuhelimen. Uutuuspuhelin asettuu odotetusti keskihintaluokkaan ja on näin luonnollinen jatke uusien Nokia-puhelimien mallistoon. Tällä kertaa puhelin on julkaistu vasta Kiinassa, eikä sen saatavuudesta muilla markkina-alueilla ole vielä mitään tietoa.

Nokia 7 on HMD Globalin ensimmäinen älypuhelin, joka rakentuu 7000-sarjan alumiinista sekä lasisesta takapinnasta. Aikaisemmin Nokia-puhelimissa on saatu tyytyä 6000-sarjan alumiinista kaiverrettuihin kokoalumiinirunkoihin. Nokia 7:n edessä ja takana on hyödynnetty Corning Gorilla Glass -lasia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista uutuudessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri, joka on kehitetty keskihintatason älypuhelimille. Järjestelmäpiirin tukena Nokia 7:ssa on mukavat 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa korkeintaan 128 gigatavun muistikortin verran. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuutta on 1920 x 1080 pikseliä, eli Full HD -tasoa. Kameroiden osalta HMD Global tyytyy Nokia 7:n kohdalla ZEISS:n kanssa yhteistyössä suunniteltuun 16 megapikselin pääkameraan sekä 5 megapikselin etukameraan. Muita puhelimen huomioitavia seikkoja ovat 3000 milliampeeritunnin akku, 3,5 mm kuulokeliitin, USB-C -liitin, sormenjälkilukija sekä Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmä, joka päivittyy pian Android 8.0 Oreo -versioon.

HMD Global on tuonut Nokia 7 -puhelimeen monia Nokia 8:n puhelimesta tuttuja ominaisuuksia, joista varmasti huomattavin on ZEISS-objektiivi. Kyseessä on siis järjestyksessään toinen uusi Nokia-puhelin, jonka kamera on kehitetty yhdessä ZEISS:n insinöörien kanssa. Lisäksi Nokia 8:sta tuttu Dual-Sight -ominaisuus on siirtynyt halvempaan Nokia 7 -puhelimeen. Ominaisuudella voi taltioida kuvia niin etukameralla, että takakameralla samanaikaisesti, jolloin lopputuloksena syntyy bothie. Nokia 7:ssa on myös tuki OZO Audio -teknologialle, jolloin saadaan luotua tyylikäs 360-asteen äänialue videoihin. Lisäksi puhelimen 16 megapikselin kamera kykenee taltioimaan videoita korkeintaan 4K 30 fps -tarkkuudella.

Nokia 7 -puhelimessa HMD Global tyytyy tuttuun tyyliinsä hyvin puhtaaseen Android 7.1.1 -käyttöjärjestelmään, joka on kuitenkin päivitettävissä lähitulevaisuudessa Android 8.0 Oreo -versioon. Puhelimelle luvataan myös kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa uuden Nokia 7 -puhelimen myyminen alkaa 24. lokakuuta kahdessa muistiversiossa ja värissä. Halvempi 4 gigatavun RAM-muistilla varusteltu versio maksaa 2499 juania, eli 320 euroa. Kalliimpi 6 gigatavun RAM-muistilla varusteltu versio maksaa noin 350 euroa. Nokia 7:n värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen. HMD Global on esitellyt puhelimen vasta Kiinassa, eikä ole kommentoinut, onko uutuuslaite tulossa saataville maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Nokia 6:n saapuminen Suomessa myyntiin kesti Kiinassa julkaisun jälkeen 6 kuukautta.

Nokia 7:n tärkeimmät tiedot:

 • Suoritin: Qualcomm Snapdragon 630 (Adreno 508)
 • Näyttö: 5,2 tuuman Full HD-näyttö (1920 x 1080)
 • Muisti: 4 tai 6 Gt RAM + 64 Gt ROM (muistikorttipaikka)
 • Kamerat: 16 MP pääkamera ja 5 MP etukamera
 • Akku: 3000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1 Nougat (Oreo ready)
 • Mitat: 141,2 x 71,45 x 7,92 mm
 • Paino: – g
 • Värit: Musta ja valkoinen
 • Muuta: 3,5 mm kuulokeliitin, USB-C, sormenjälkilukija
 • Hinta: 4 Gt versio 2499 juania ja 6 Gt versio 2699 juania

Lähde: HMD Global, Nokia 7 tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android