AndroidHMDNokiaYleinen

Kaksi Nokian langatonta latausalustaa sai sertifikaatin – onko Nokia 9:n julkaisu jo lähellä?

HMD Global tunnetaan Nokia-puhelimistaan ja viime aikoina yhtiö on julkaissut lukuisia puhelimia 150-400 euron hintaluokassa. Valitettavasti huhuttua Nokia 9 -huippupuhelinta ei ole vielä julkaistu, vaikka siitä on huhuttu jo yli vuoden verran. Viimeisimmät huhut puhelimet ovat olleet varsin luotettavia ja kyseessä on teknisesti kehittynein Nokia-puhelin.

Yksi huhutuista ominaisuuksista on langaton lataus, joka nähtiin ensimmäisen kerran Nokia 8 Siroccon kanssa uusissa Nokia-puhelimissa. Tänään kaksi Nokia-brändiä kantavaa langatonta latausalustaa on paljastunut sertifiointitietokannasta. Latausalustojen mallikoodit ovat Nokia DT-10W ja Nokia DT-500. Tietokannasta on löytynyt myös laitteiden kuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vasen: Nokia DT-10W, oikea: Nokia DT-500.

Nokia DT-10W näyttää perinteiseltä langattomalta latausalustalta, kun taasen Nokia DT-500 vaikuttaisi olevan matkalaturi, jossa on myös langaton lataus. Nokia 8 Siroccon julkaisun yhteydessä HMD Global ei julkaissut yhtään langatonta latausalustaa. Paljastuneet uudet laitteet saattavat hyvinkin viitata lähenevään Nokia 9 -puhelimen julkaisuun. Huhuissa puhelimen viralliseksi markkinointinimeksi on kerrottu Nokia 9 PureView.

Huhuissa on aikaisemmin ollut Nokia A1P -koodinimellinen puhelin, josta on vuotanut joitakin yksityiskohtia. Puhelimessa pitäisi olla Snapdragon 845 -piiri, LG:n valmistama pOLED-näyttö sekä ”suuririskinen” kamera, joka voisi viitata kameravalmistaja Light.con kehittämään monilinssisuunnitteluun perustuvaan tekniikkaan. Nokia A1P -puhelimessa tiedetään lisäksi olevan sormenjälkilukija näytön alapuolella.

Lähde: Wirelesspowerconsortium.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android