AppleYleinen

Kiina hämmentää ennen Applen suurta iPhone-julkistusta – Iphonet kiellettiin työkäytössä

Apple iPhone 14 ja iPhone 14 Plus.

Huawei on ollut Yhdysvaltojen silmätikkuna jo pitkään, joka on johtanut lähes kokonaan yrityksen puhelinliiketoiminnan kuolemiseen. Huawei kuitenkin teki valtavan läpimurron onnistuessaan tuottamaan itsenäisesti uusia Kirin-järjestelmäpiirejä ja julkaisi uudet Mate60-sarjan puhelimet. Kiina näyttää nyt lähteneen kostoretkelle kiristämällä otettaan Applesta.

Kiina on asettanut määräyksen, jonka myötä kielletään virkamiehiä käyttämästä iPhonea sekä muita Applen laitteita työssä. Lisäksi Applen laitteita on jopa kielletty tuomasta valtionyhtiöiden toimistoihin. Kielto tulee käyttöön syyskuun aikana. Apple on julkistamassa uusimmat iPhonensa 12. syyskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin toistaiseksi kielto on koskenut keskushallinnon virkamiehiä, mutta varmuutta käskyn laajuudesta ei ole. Toiset raportit kertovat laajemmastakin kiellosta.

Raportit eivät nimenneet muita kiellettyjä valmistaja Applen lisäksi. Apple tai Kiinan valtioneuvosto eivät ole antaneet asiaan vielä mitään kommenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applelle Kiina on yksi suurimmista markkinoista, sillä sieltä tulee lähes viidennes yhtiön liikevaihdosta.

Kiina on viime vuosina aikaisempaa vahvemmin pyrkinyt irtautumaan riippuvuudestaan ulkomaisiin teknologioihin. Kiina on pyytänyt esimerkiksi valtion yhtiöitä siirtymään paikallisiin ohjelmistoihin ja edistämään kotimaisten piirien valmistusta.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Saattaa johtua siitä myös että Huawei oli loistavassa asemassa Trumpin aikana nousta jopa maailman ykköseksi. Sehän tunnetusti estettiin näppärästi julistamalla että ”Huawei on kansallinen turvallisuusuhka”. Jo silloin liikkui huhuja netissä, että sen ajoi läpi Donald ”fakenews” Trump ja Applen Tim C(r)ook.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple