AppleYleinen

Kiinalainen tubettaja rakensi taittuvanäyttöisen iPhone-puhelimen – tältä se näyttää

Monelta älypuhelinvalmistajalta on nähty taittuvanäyttöinen älypuhelin, mutta amerikkalaiselta Applelta sellaista ei ole vielä tullu. Näillä näkymin sellaista ei ole Applelta tulossa vielä ensi vuonnakaan. Nyt Tech Aesthetic -niminen YouTube-kanava on ottanut ohjat omiin käsiinsä ja rakentanut taittuvanäyttöisen iPhone-puhelimen. Puhelin on nimeltään ”iPhone V”. Video on katsottavissa artikkelin lopussa.

Kokonaisuudessaan projektissa kerrotaan kuluneen vuoden päivät. Tubettaja rakensi taittuvanäyttöisen iPhonen vuoden 2017 iPhone X -puhelimen pohjalta. Valmistuksessa on otettu osia sekä mallia Samsungin ja Motorolan taittuvanäyttöisistä puhelimista. Osia on valmistettu myös 3D-tulostimella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutoilultaan puhelin muistuttaa Samsung Galaxy Z Flippiä ja Motorolan taittuvanäyttöistä Razr-puhelinta. Puhelin on siis ikään kuin simpukkamallinen, jossa näyttö taittuu ylöspäin auki tarjoten ainoastaan yhden suuren näytön. Puhelimessa on säilytetty iPhone X -puhelimen näyttölovi. Projektissa kerrotaan käytettäneen jopa 37 iPhone X -puhelimen näyttöä, ennenkuin valmiiksi saatiin yksi toimiva versio.

Puhelimen valmistamisessa on jouduttu tekemään rutkasti kompromisseja ja esimerkiksi akun koko on ainoastaan 1000 milliampeerituntia, kun se alkuperäisessä iPhone X -puhelimessa on noin 2700 milliampeerituntia. Taittuvanäyttöinen iPhone V ei myöskään tue langatonta latausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen iOS-käyttöjärjestelmään on tehty muokkauksia, jotta ohjelmiston saatu paremmin toimivaksi taittuvanäyttöiselle näytölle. Muokkaukset on tehty käyttämällä hyödyksi niin sanottua jailbreak-menetelmää, joissa hyödynnetään löytyneitä aukkoja, joiden kautta päästään kiertämään Applen iOS-käyttöjärjestelmään tekemiä rajoituksia.

Lähde: YouTube

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple