Yleinen

Kiinalaiset innostuivat: Nokia 6 myytiin loppuun alle minuutissa

Suomalaisen HMD Global Oy:n ensimmäinen Androidiin perustuva Nokia-puhelin saapui tänään myyntiin Kiinassa. Puhelin keräsi ennen myynnin aloittamista huimat 1,3 miljoonaa varausta, joka tosin ei kerro juurikaan siitä, kuinka moni todellisuudessa on valmis ostamaan Nokia 6 -puhelinta.

Uutuuspuhelin myytiin kuitenkin loppuun heti myynnin alkamisen jälkeen muutamissa sekunneissa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, kuinka paljon verkkokauppa JD.comilla oli puhelimia varastossa, mutta erinäisten arveluiden mukaan ensimmäinen erä olisi ollut suuruudeltaan noin 10 000 kappaletta. Kiinassa puhelinta myydään 1699 juanin hintaan, joka on noin 235 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 6:n näyttö on 5.5 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD -tasoa. Tehoista puhelimessa huolehtii Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Nokia 6 tarjoaa 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa maksimissaan 128 gigatavun muistikortilla. Puhelimen kamerat ovat 16 ja 8 megapikseliä ja Nokia 6:n akun kestosta huolehtii 3000 milliampeeritunnin akku. Puhelimesta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on integroituna laitteen kotipainikkeeseen. HMD Global toimittaa uutuuspuhelimen mukana myös täysin uuden Android 7.0 -käyttöjärjestelmän.

HMD Global tulee pitämään MWC-messujen alla 26. helmikuuta oman lehdistötilaisuutensa, jossa tullaan näkemään maailmanlaajuiseen myyntiin saapuvia Nokia-puhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen