AppleYleinen

Kuvina koko iPhone 12 -mallisto – iPhone 12 mini on erittäin mini!

Applen viimeisetkin iPhone 12 -malliston jäsenet ovat saapuneet myyntiin vihdoin. Olemme jo aikaisemmin tutustuneet ensituntumien muodossa iPhone 12- ja iPhone 12 Pro -puhelimiin, ja tänään myyntiin ovat saapuneet iPhone 12 mini sekä iPhone 12 Pro Max. Lyhyesti todettuna iPhone 12 mini on pienempi versio iPhone 12 -mallista, kun taasen iPhone 12 Pro Max on isompi versio iPhone 12 Prosta. Toki pieniä eroavaisuuksia mallien väliltä löytyy, mutta mitään radikaalia ei ole havaittavissa.

Koska olemme jo ensituntumat iPhone 12- ja iPhone 12 Pro -puhelimista julkaisseet, niin lähes samalla sisällöllä varusteltua artikkelia emme tule iPhone 12 mini- ja iPhone 12 Pro Max -puhelimista julkaisemaan. Tällä kertaa tutustutaan koko mallistoon kuvien muodossa, sekä erityisesti tarkastellaan iPhone 12 miniä, joka on oikeasti erittäin kompakti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On se mini!

Ensimmäinen asia, mikä iPhone 12 minissä pistää silmään on sen pieni koko. Puhelin on erittäin pieni verrattaessa esimerkiksi iPhone 12 Pro Maxiin, joka on malliston suurikokoisin laite. iPhone 12 miniä voisi kuvailla pienikätisen henkilön unelmapuhelimeksi, sillä kyseessä on yksi harvoista laitteista, jota pystyy käyttämään helposti yhdellä kädellä. Alapuolella on kuva, josta saa hyvän käsityksen siitä, kuinka pieni iPhone 12 mini oikeasti on.

Hienoin asia iPhone 12 minissä on mielestäni se, että siinä ei tarvitse karsia juurikaan mistään, vaan tekniikka on täysin samanlaista kuin iPhone 12 -mallissa. Näyttö on luonnollisesti pienempi, mutta modernin kehyksettömän toteutuksen ansiosta käyttökokemus on erinomainen. Esimerkiksi aikaisemmin tänä vuonna julkaistu iPhone SE 2020 tarjosi myös pienen koon, mutta näyttö oli erittäin vanhanaikainen. iPhone 12 minin näytöltä käyttökokemus on erinomainen ja nykyaikainen, vaikka toki pieneltä näytöltä aivan kaikkea sisältöä ei ole mielekästä tarkastella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPhone 12 mini vs. iPhone 12 Pro Max

Vaikka iPhone 12 mini on malliston pienin, mutta myös edullisin puhelin, niin ulkoisessa laatuvaikutelmassa ei ole karsittu ollenkaan. Apple luottaa miellyttävän tuntuiseen mattapintaiseen alumiinikehykseen sekä molemmilla puolilla tasaiseen lasiin. Erinomaisen laatuvaikutelman ohella iPhone 12 mini on myös erittäin kevyt, ja voisi jopa todeta, ettei sen olemassaoloa edes taskussa aina huomaa. Painoa löytyy ainoastaan 133 grammaa, joka on erittäin vähän verrattuna nykytrendiin, jossa puhelimet painavat usein 160-190 grammaa. Puhelimen rakenne on siis erinomainen, mutta Apple ei ole myöskään unohtanut IP-luokitusta. iPhone 12 mini on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä, joten laite on mahdollista upottaa 6 metrin syvyyteen jopa 30 minuutin ajaksi.

Käydään vielä lyhyesti iPhone 12 minin tekniset tiedot läpi. Puhelimessa on siis 5,4 tuuman Super Retina XDR -näyttö, jossa 2340 x 1080 pikselin tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Applen tuorein 5 nanometrin valmistusprosessilla toteutettu A14 Bionic -järjestelmäpiiri. Kameroita on takaosassa kaksi, jotka ovat 12 megapikselin pääkamera sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamera. Muita puhelimen tärkeimpiä tietoja ovat tuki 5G-yhteksille, MagSafe-lataukselle sekä Face ID -tekniikalle.

Applen koko iPhone 12 -mallisto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPhone 12 -mallisto koostuu yhteensä neljästä älypuhelimesta, joka ovat iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro sekä iPhone 12 Pro Max. Nämä kaikki puhelimet ovat nyt myös SuomiMobiilin testattavana, joista arvostelut tullaan julkaisemaan kuluvan vuoden aikana. iPhone 12 Prosta kattava arvostelu tullaan julkaisemaan jo lähipäivien aikana.

iPhone 12 mini ja iPhone 12 ovat lähes identtiset laitteet ottamatta huomioon kokoeroa. Molemmissa puhelimissa on samanlainen rakenne sekä tekniset ominaisuudet. Myös iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max ovat rakenteellisesti hyvin samanlaiset. Puhelimien tekniikka on myös pääosin samanlaista, mutta erityisesti akussa sekä kameroissa on muutamia eroavaisuuksia. iPhone 12 Pro Maxissa on muun muassa Applen tähän asti suurin kamerasensori sekä hieman parempi optinen zoomaus, mikä yltää 2,5x tasolle, kun iPhone 12 Prossa optinen zoomaus on 2x tasolla.

Alapuolella on vielä kuvia kaikista puhelimista rinnakkain.

Hinnat ja saatavuus

Applen uudet iPhone 12 -malliston jäsenet ovat nyt siis myynnissä Suomessakin. iPhone 12 mini maksaa edullisimmillaan 64 gigatavun versiona 829 euroa. iPhone 12 -perusmalli maksaa myöskin 64 gigatavun versiona 929 euroa. Molemmat puhelimet ovat tarjolla useassa värissä, jotka ovat musta, valkoinen, punainen, vihreä sekä sininen. Puhelimet on mahdollista ostaa alapuolella olevista linkeistä.

Malliston niin sanotut premium-versiot, eli iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max tarjoavat perusmalleja hieman pidemmälle viedyn laatuvaikutelman sekä muutamia muita teknisiä eroavaisuuksia muun muassa kameroiden osalta. iPhone 12 Pro maksaa edullisimmillaan 128 gigatavun versiona 1179 euroa. iPhone 12 Pro Max maksaa myös 128 gigatavun versiona 1279 euroa. Molemmat puhelimet ovat tarjolla neljässä väriversiossa, jotka ovat grafiitti, hopea, kulta ja tyynenmerensininen. Puhelimet on mahdollista ostaa alapuolella olevista linkeistä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

8 Kommenttia

 1. Eipä ole mini hinnaltaan toi Applen ylikallis turhake. Yli 300 euron hintaero edelliseen malliin. No se onkin Apple. 🤭

 2. Varmaan ei ole pakko ostaa turhaketta, hinta sinun ogelmista varmaan pienin

  1. Toteaako näin Jukka hikisukka mieti sitä?

   1. Mieti sitä, jos osaat. 🤭

    1. Non niin, se palsta häirikkö mieti sitä rapalaan tarttui.

 3. Kuten sä, erilainen.

 4. Pakkomielteinen erikoinen debiili puhelin kriitikko mieti sitä toistaa samaa kaavaa ja haluaa vielä siitä itseään muistutettavan.🤣
  Minkäpä hän itselleen voi.🤣

 5. Kuten sä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple