LeicaYleinen

Kolmannen sukupolven Leica-puhelin esiteltiin – Leitz Phone 3 tarjoaa 1 tuuman kameran sekä uniikin Leica-kokemuksen

Leitz Phone 3

Leica ja Sharp ovat julkaisseet kolmannen sukupolven Leica-puhelimen, jonka nimi on Leitz Phone 3. Kyseessä on huipputason laite, jossa panostetaan Leica-kokemuksen tarjoamiseen kameroiden sekä ohjelmiston osalta. Laitetta myydään ainoastaan Japanissa.

Puhelimen virallisiksi mitoiksi kerrotaan 161 x 77 x 9,3 millimetriä ja painoa on 209 grammaa. Leitz Phone 3 on IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. Puhelin tarjoaa myös Leica-suunnittelun, eli rakenne on laadukas ja kamerakeskeinen. Puhelimelle saa suojakuoren sekä linssinsuojuksen. Väriversioita on vain yksi, joka on Leica Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja se perustuu Pro IGZO OLED -paneeliin, jonka tarkkuus yltää 2730 x 1260 pikseliin sekä kirkkaus 2000 nitiin. Mukana on myös 240 hertsin virksitystaajuus. Näyttöön on integroituna Qualcommin 3D Sonic Max -sormenjälkilukija.

Tehoista vastaa Qualcommin viime vuoden Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka toimii 3,18 GHz:n kellotaajuudella. RAM-muistia on 12 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 512 gigatavua. Tuettuna on myös muistikortti aina yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerat ovat Leitz Phone 3 -puhelimen kohokohta, sillä takaosassa on 47,2 megapikselin tasoinen CMOS-kamerasensori. Siinä on f/1.9-aukolla varusteltu 7-elementtinen Summicron-linssi.  Sen kaverina on 1,9 megapikselin tasoinen etäisyyssensori sekä 14-kanavainen spektrianturi. Spektrianturi määrittää valo-olosuhteet, jolloin kuviin saadaan todelliset värit. Kamera tukee RAWHDR-kuvausta sekä 8K-videokuvausta.

Kameroissa on lisäksi erilaisia ohjelmistollisia Leica-parannuksia. Esimerkiksi erilaiset kuvaustilat tuovat mukanaan näyttäviä kuvaustyylejä ja värejä. Etuosaan on saatu 12,6 megapikselin tasoinen sensori, jossa on f/2.4-aukolla varusteltu linssi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. Käyttöjärjestelmänä on Android 14.

Leitz Phone 3 on saatavilla Japanissa 19. huhtikuuta lähtien. Tarkkaa hintaa ei vielä vahvistettu.

Lähde: Leica

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Leica