LeicaYleinen

Leica-brändiä kantava Leitz Phone 2 -kamerapuhelin julkaistiin – erikoisuutena tuuman kokoinen 47,2 megapikselin kamerasensori

Leitz Phone 2

Leica on tullut älypuhelinmarkkinoilla tunnetuksi yhteistyöistään aluksi Huawein kanssa, mutta myöhemmin Xiaomin kanssa. Viime vuonna markkinoilla nähtiin Leica-brändiä kantava Leitz Phone 1, jolle on nyt julkaistu seuraaja. Uutuuspuhelin kantaa luonnollisesti nimeä Leitz Phone 2.

Kyseessä on pienillä muutoksilla varusteltu versio Sharp Aquos R7 -puhelimesta, joka julkaistiin jo aikaisemmin. Koska puhelimen taustalla on Sharp, niin Leitz Phone 2 on saatavilla vain Japanin markkinoilla. Leica on kuitenkin ollut työstämässä puhelimen muotoilua sekä kameraohjelmistoa. Muotoilussa nähdään muun muassa alumiinikehyksessä Leica-kameroista tuttua viimeistelyä ja takaosassa komeilee Leica-logo sekä teksti ”Designed by Leica Camera Germany”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin on viimeistelty IP68-luokituksen mukaisella pölyn- ja vedenkestävyydellä. Mitoiksi on ilmoitettu 161 x 77 x 9,3 millimetriä ja painoksi 211 grammaa. Leitz Phone 2 on julkaistu yhdessä värissä, joka on valkoinen ”Leica White”. Puhelimelle on suunniteltu myös erillinen suojakuori sekä kameraa suojaava kansi.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja siinä on WUXGA+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2730 x 1260 pikseliä. Näyttö perustuu Pro IGZO OLED -tekniikkaan, joka takaa jopa 2000 nitin maksimikirkkauden ja 240 hertsin virkistystaajuuden. Näyttö on tällä kertaa tasainen ja siinä on etukameraa varten tehty reikä. Näytössä on tuki Dolby Vision -tekniikalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka takaa hyvää suorituskykyä ja tuen 5G-yhteyksille. Leitz Phone 2 -mallissa on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarjolla on myös microSD-muistikorttipaikka aina yhteen teratavuun asti.

Kameroihin on panostettu jälleen, sillä käytössä on kookas yhden tuuman kamerasensori, joka on tällä kertaa tarkkuudeltaan 47,2 megapikseliä ja sen linssissä on f/1.9 aukko sekä 19 mm polttoväli. Lisäksi tarjolla on 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Etuosaan on laitettu 12,6 megapikselin tasoinen selfiekamera. Kameroissa on Leican optimointeja ohjelmistossa ja myös kamerasovellus on saanut Leican äänimaailmoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata langallisesti USB-C-liittimen kautta tai langattomasti. Leitz Phone 2 on saanut myös 3D-ultraäänisormenjälkilukijan sekä perinteisen kuulokeliittimen. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12.

Japanissa Leitz Phone 2 on saatavilla ainoastaan SoftBankin kautta. Puhelin on saatavilla 18. marraskuuta ja sen hinta 12  + 512 gigatavun versiossa 225 360 jeniä, eli noin 1538 euroa.

Lähde: Leitz Phone 2 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Leica