AndroidLenovoYleinen

Lenovo julkaisi huippuominaisuuksilla varustetun ZUK Edge -puhelimen – hinta vain 312 euroa

Kiinalainen Lenovo on tänään esitellyt uuden huippupuhelimen yhtiön ZUK-älypuhelinmallistoon. Uutuuspuhelinta kutsutaan nimellä ZUK Edge ja sen erikoisuuksiin lukeutuvat tehokas tekniikka, suuri näyttö sekä kiinalaisten tyyliin halpa hinta.

ZUK Edgen sisällä hyrrää Qualcommin uusin neliytiminen Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Molemmista versioista löytyy 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimen näyttö on kooltaan 5.5 tuumaa ja se on Full HD-tasoa. Itse kosketusnäyttö peittää Lenovon mukaan puhelimen etuosasta huimat 86,4 prosenttia, joka on todella hyvä suoritus. ZUK Edgen näytön ja rungon suhdetta ei ole kuitenkaan saatu yhtä vakuuttavaksi kuin Xiaomi Mi MIX -puhelimessa, jonka vastaava lukema on huimat 91,3 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja etukamera on 8 megapikseliä. ZUK Edgen sisuksissa on myös 3100 milliampeeritunnin akku ja puhelin tukee laajasti muun muassa Suomessa käytettäviä verkkostandardeja. Lenovo käyttää ZUK Edgessä myös ensimmäistä kertaa sormenjälkilukijaa, joka on upotettuna lasin alle. Sormenjälkilukija löytyy laitteen etupuolen kotipainikkeesta ja sen pitäisi olla erittäin nopea.

Lenovon uusi ZUK Edge tulee saataville siis kahtena versiona, joista halvemmassa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jonka hinta on Kiinassa 2299 juania, eli noin 312 euroa. Toisessa versiossa on 6 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja siltä hintaa löytyy 2499 juania, eli noin 340 euroa. Uutuuspuhelimen myynti alkaa Kiinassa 1. tammikuuta, eikä tällä hetkellä ole tiedossa, tuleeko puhelin saataville maailmanlaajuisesti.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android