AppleNokia

Nokia laittaa Applen kuriin – haastoi oikeuteen Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Apple iPhone 6

Nokia on myöhään tänään ilmoittanut lehdistötiedotteessaan haastavansa yhdysvaltalaisen suuryritys Applen oikeuteen Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Nokia kertoo tänään nostaneensa useita kanteita Applea vastaan Saksassa ja Yhdysvalloissa, koska yhtiö katsoo Applen tuotteiden loukkaavan useita Nokian patentteja.

Tiedotteessa kerrotaan, että Nokia on investoinnut viimeisen 20 vuoden aikana 115 miljardia euroa tutkimukseen ja kehitykseen. Nokian mukaan yhtiön kymmenettuhannet patentit käsittävät monia tärkeitä älypuhelimissa, tableteissa, henkilökohtaisissa tietokoneissa ja muissa vastaavissa laitteissa hyödynnettäviä teknologioita. Aikaisemmin vuonna 2011 Nokia pääsi Applen kanssa sopimukseen osasta Nokia Technologiesin patenttiportfolioista, jonka jälkeen Apple on kieltäytynyt Nokian sittemmin tekemistä lisenssisopimustarjouksista liittyen muihin Nokian patentteihin, jotka ovat käytössä useissa Applen tuotteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Pitkäaikaisten tutkimukseen ja kehitykseen kohdennettujen investointiensa myötä Nokia on luonut monia nykyisissä mobiililaitteissa, kuten Applen tuotteissa, hyödynnettäviä perusteknologioita tai vaikuttanut niiden kehitykseen. Olemme useiden vuosien ajan pyrkineet neuvottelujen kautta pääsemään Applen kanssa sopimukseen näihin teknologioihin liittyvien patenttien käytöstä, mutta nyt ryhdymme toimiin puolustaaksemme oikeuksiamme”, kertoo Nokian patenttiliiketoiminnasta vastaava johtaja Ilkka Rahnasto.

Kanteet Applea vastaan on nostettu Düsseldorfin, Mannheimin ja Münchenin tuomioistuimissa Saksassa sekä Texasin itäisen piirin alioikeudessa Yhdysvalloissa. Kanteet koskevat yli 32:ta muun muassa näyttö-, käyttöliittymä-, ohjelmisto-, antenni-, piirisarja- ja videokoodausteknologiaan liittyvää patenttia. Nokia on parhaillaan nostamassa lisäkanteita muissa maissa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple