LogitechYleinen

Logitech julkaisi pilvipelaamiseen painottuvan Logitech G Cloud -pelikonsolin

Logitech G Cloud

Erityisesti tietokoneiden oheislaitteista tunnettu sveitsiläinen Logitech on julkaissut uuden pilvipalveluja hyödyntävän kannettavan pelikonsolin. Pelikonsoli muistuttaa ulkomuodoltaan alkuvuodesta lanseerattua Steam Deck -pelikonsolia. Logitechin konsoli ei kuitenkaan pyöritä pelejä omalla raudallaan, vaan käyttäjä pelaa pelejä pääasiassa Microsoftin Xbox Cloud Gaming- ja Nvidian GeForce Now -palveluiden kautta.

Logitech G Cloud -pelikonsoli tarjoaa 7 tuumaisen kosketusnäytön, joka yltää 1080 x 1920 pikselin tarkkuuteen ja tarjoaa 60 hertsin virkistystaajuuden. Konsolin näytössä käytetään IPS-tekniikkaa. Näytön kuvasuhde on 16:9. Pelikonsolissa on Qualcommin Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri, joka pyörii korkeimmillaan 2.3 gigahertsin kellotaajuudella. LPPDR4X RAM-muistia laitteesta löytyy 4 gigatavua ja UFS-tallennustilaa 64 gigatavua. Tallennustilaa on mahdollista laajentaa muistikortilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelikonsolissa on 6000 milliampeeritunnin akku ja Logitech lupaa laitteelle 12 tunnin akunkestoa. Akun saa ladattua täyteen kahdessa ja puolessa tunnissa. Logitech G Cloud -pelikonsolissa ei ole 5G-yhteyttä tai SIM-korttipaikkaa, joten laite tulee olla pilvestä pelatessa aina kytkettynä Wi-Fi-verkkoon. Konsolilla on painoa 463 grammaa.

Logitech G Cloud -konsolin etupuolelta löytyy X-, Y-, B- ja A-näppäimet, joiden lisäksi konsolissa on kaksi analogista thumbstick-ohjainta ja nuolinäppäimet. Konsolin etupuolelta löytyviin toimintapainikkeisiin lukeutuvat koti, Logitech G, valikko ja kontekstivalikko. Konsolin päältä löytyy kaksi bumper-painiketta sekä kaksi laukaisupainiketta. Logitech G -painikkeella käyttäjä saa pysäytettyä sekä jatkettua käynnissä olevaa peliä ja puolestaan kotipainikkeesta käyttäjä pääsee konsolin kotiruudulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Logitech kertoo tehneensä yhteistyötä Microsoftin ja Nvidian kanssa integroidakseen yhtiöiden Xbox Cloud Gaming- ja GeForce NOW -palvelut sujuvasti osaksi konsolia. Konsolin käyttöliittymä muistuttaa Nintendo Switch -peliokonsolin käyttöliittymää ja Microsoftin Xbox Cloud Gaming -palvelu on konsolilla ainoastaan nettisivumainen applikaatio, jonka kautta pelejä pääsee pelaamaan. Käyttäjä ei voi näin ollen kiinnittää haluamiaan pelejä konsolin kotinäytölle. Konsoliin voi striimata pelejä myös paikallisesti joko Xbox-konsolista käyttäen Xbox-sovellusta tai Steam-pelejä käyttäen Steam Link -sovellusta.

Logitech on tehnyt käyttöliittymä suunnittelussa yhteistyötä kiinalaisen Tencentin kanssa, jonka ansiosta konsolille voi ladata pelejä myös Google Play -kaupasta, vaikka konsoli on pääasiassa tarkoitettu pilvipelaamiseen. Konsolilla on myös erillinen Android-tablettitila, jolloin konsolilta voi esimerkiksi toistaa YouTube videoita tai käyttää nettiselainta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Logitech G Cloud tulee saataville ensiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa hintaan 349,99 dollaria. Ennakkotilaajat kuitenkin saavat hinnasta pois 50 dollaria. Toistaiseksi ei ole tiedossa konsolin myyntiinsaapumisesta muille markkinoille.

Lähde: Logitech pressitiedote

Kommentoi

Lisää aiheesta:Logitech