VertuYleinen

Luksusbrändi Vertu esitteli jopa 18 000 euroa maksavan taittuvanäyttöisen Ayxta Fold 3 -puhelimen – alligaattorin nahkaa, taitettava kamera, Snapdragon 765G sekä Android 10

Vertu Ayxta Fold 3

Aikoinaan osa Nokiaa ollut luksusbrändi Vertu on julkistanut nyt uuden taittuvanäyttöisen älypuhelimen. Kyseessä on nimeä Vertu Ayxta Fold 3 kantava laite. Jo viime vuonna yhtiö esitteli myös Ayxta Fold 5G -puhelimen, mutta nyt uutuusversiossa on hieman karsitummat ominaisuudet.

Uutuuspuhelin on suora kopio kiinalaisesta Royole F3 -älypuhelimesta, jota ei ole toistaiseksi julkaistu. Puhelin on tuotu markkinoille yhteistyössä Vertun kanssa. Puhelimesta on kuusi perusväriä, jotka ovat musta, punainen, sininen, oranssi, pinkki sekä valkoinen. Kaikissa takaosa on koristeltu alligaattorin nahalla. Lisäksi puhelimesta on Himalaya White -erikoisversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 7,2 tuumaa ja se taittuu laitteen ulkopuolella. Näytössä on 1620 x 1520 pikselin tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Qualcommin jo varsin iäkäs Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri. Tarjolla on ainoastaan 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Erikoisuuksia löytyy myös Vertu Ayxta Fold 3 -puhelimen kameroista. Tarjolla on takaosan kamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Takaosan kamerat ovat käännettävissä laitteen etuosaan, jolloin niitä pystyy käyttämään selfiekuvaamiseen. Puhelimessa on lisäksi 20 megapikselin tasoinen etukamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on 3500 milliampeeritunnin akun varassa. Lataus tapahtuu USB-C-liittimen kautta. Puhelimessa on kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmänä on erikoisesti usean vuoden vanha Android 10.

Vertu on tuonut puhelimen myyntiin yhtiön verkkokauppaan myös Euroopassa. Puhelimen lähtöhinnaksi on ilmoitettu reilut 8000 euroa, mutta erikoisversion hinta nousee jopa 18 000 euroon.

Lähde: Vertu Ayxta Fold 3 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vertu