VertuYleinen

Luksusbrändi Vertu julkaisi taittuvanäyttöisen Ayxta Fold 5G -puhelimen Kiinassa – hintaa löytyy lähes 6000 euroa

Aikoinaan Nokian perustaman luksusbrändi Vertun tarina loppui vuonna 2017, mutta brändi elää Kiinassa edelleen, sillä Kiinassa toiminut yritys purki suhteensa lakkautettuun alkuperäiseen Vertuun. Kiinassa Vertu on julkaissut muutamia uusia luksuspuhelimia, jotka ovat sopimusvalmistajien tekemiä, mutta niissä on Vertun premium-viimeistely. Esimerkiksi vuosi sitten Kiinassa julkaistiin yli 2000 euron hintainen Vertu Life Vision -älypuhelin.

Tällä kertaa Vertu on laajentanut taittuvanäyttöisten älypuhelimien markkinoille, sillä Kiinassa on julkaistu Vertu Ayxta Fold 5G -puhelin. Kyseessä on Vertu-merkillä myytävä hieman ulkoisesti kustomoitu Royale FlexPai 2 -puhelin. Kiinalainen Royale valmistaa uusimman Vertun puhelimen. Teknisesti molemmat laitteet ovat samanlaiset, eikä merkittäviä eroavaisuuksia ole. Ulkoisesti Vertun laitteessa on nahkainen takaosa sekä Vertu-logo etuosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen kohokohtia ovat 7,8 tuuman taittuva näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 1920 x 1440 pikseliin. Taitettuna puhelimessa on kaksi näyttö, joista toinen on 5,5 tuumaa ja toinen 5,4 tuumaa. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä on WaterOS 2.0 -käyttöliittymä.

Puhelimessa on 64 megapikselin pääkamera, 32 megapikselin selfiekamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera. Ayxta Fold 5G tukee 5G-yhteyksiä, Bluetooth 5.2 -yhteyksiä sekä siinä on 4450 milliampeeritunnin akku.

Kiinassa Vertu Ayxta Fold 5G -puhelin maksaa 45 799 juania, joka on suoraan muunnettuna noin 5855 euroa.

Lähde: Vertu (Weibo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Valmistaja on Royole, ei Royale

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vertu