Google kertoi virallisesti aikaisemmin tällä viikolla Google I/O -kehittäjätapahtumassa yhtiön julkaisevan myöhemmin tänä vuonna ensimmäisen Pixel Watch -älykellon. Kellosta paljastettiin jo tuolloin kuvia ja muutamia yksityiskohtia, mutta Google ei kertonut tarkemmin sen sisältämästä tekniikasta.
Tällä kertaa 9to5Google-sivuston lähteet ovat kertoneet mielenkiintoisen yksityiskohdan Pixel Watch -älykellosta. Googlen kerrotaan käyttävän kellossa Samsungin kehittämää Exynos 9110 -järjestelmäpiiriä. Kyseessä on järjestelmäpiiri vuodelta 2018. Exynos 9110 on valmistettu 10 nanometrin prosessilla ja siinä on kaksi Cortex-A53-ydintä.
Valinta järjestelmäpiiriksi on hyvin erikoinen, sillä se on jo lähes puoli vuosikymmentä vanha. Samsung on jo itsekin käyttänyt älykelloissaan kehittyneempää Exynos W920 -järjestelmäpiiriä, joka on selvästi tehokkaampi. Exynos W920 on valmistettu 5 nanometrin prosessilla ja siinä on tehokkaampia Cortex-A55-ytimiä.
Syy siihen, miksi Google käyttää ikivanhaa järjestelmäpiiriä älykellossaan voi olla varsin yksinkertainen. Lähteiden mukaan Google on työstänyt Pixel Watch -älykelloa jo usean vuoden ajan ja kaikki kehitystyö on pohjautunut vanhaan järjestelmäpiiriin. Vaihtaminen uudempaan järjestelmäpiiriin olisi saattanut viivästyttää kellon julkaisua selvästi pidemmälle.
Toinen syy voi olla, ettei Samsung myy vielä Exynos W920 -järjestelmäpiiriä kolmannen osapuolen valmistajille. On kuitenkin hyvä huomata, ettei järjestelmäpiiri ole kaikki kaikessa, vaan kokonaisuus ratkaisee. Tämä on nähty myös Googlen tuoreissa Pixel 6 -sarjan puhelimissa, joissa on ollut Samsungin tekniikkaan perustuva Tensor-järjestelmäpiiri. Tensor-piiri on ollut myös selvästi kilpailijoita vanhempaan tekniikkaan perustuva.
Lähde: 9to5google.com