MediaTekYleinen

MediaTek esitteli uuden Kompanio 900T -järjestelmäpiirin edullisille 5G-tableteille

MediaTek julkaisi jo heinäkuussa uuden huippuluokan Kompanio 1300T -järjestelmäpiirin tableteille, mutta nyt yhtiö on julkaissut edullisimmille tableteille, kannettaville tietokoneille ja muille laitteille suunnatun Kompanio 900T -järjestelmäpiirin. MediaTekin mukaan uutuuspiirissä yhdistyvät kehittyneet laskentaominaisuudet ja erittäin alhainen virrankulutus.

”Kompanio 900T tarjoaa vankan laskentatehon, erinomaiset ääni- ja multimediaominaisuudet, sujuvat pelitoiminnot ja tuen uusimmille 5G ja langattoman verkon ominaisuuksille, jotta käyttäjät voivat saada kaiken irti laitteistaan”, sanoi MediaTekin älykkään multimediaosasta johtaja Zeng Baoqing.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Kompanio 900T -järjestelmäpiiri perustuu kehittyneeseen 6 nanometrin valmistusprosessiin ja siinä on kahdeksan suoritinydintä. MediaTek on varustellut järjestelmäpiirin kahdella tehokkaalla Cortex-A78-ytimellä sekä kuudella Cortex-A55-ytimellä. Kompanio 900T tarjoaa myös ARM Mali-G68 -grafiikkaprosessorin sekä MediaTekin APU -tekoälyprosessorin.

MediaTek on varustellut järjestelmäpiirin tuella tuoreimmilla LPDDR5-RAM-muisteille sekä UFS 3.1 -tallennustilalle. Kompanio 900T tukee myös näyttöjä 2K-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella. Järjestelmäpiiri tukee nopeita 5G-verkkoja SA- ja NSA-tekniikoilla. Mukaan on saatu tuki 2×2 MIMO Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.2 -yhteyksille.

MediaTekin mukaan monet laitevalmistajat käyttävät jo yhtiön Kompanio-järjestelmäpiirejä ja uuteen Kompanio 900T -piiriin perustuva laitteita on odotettavissa pian.

Lähde: MediaTekin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek