RealmeYleinen

OnePlussan sisarbrändi esitteli ensimmäisen Realme Pad -halpatablettinsa – julkisti myös kaksi uutta puhelinta

Realme Pad

OnePlussan sisarbrändi Realme on järjestänyt tänään Intiassa julkaisutilaisuuden, jossa on esitelty yhtiön ensimmäinen Android-tabletti sekä kaksi uutta puhelinta. Realme Pad -tabletista on puhuttu paljon jo etukäteen, sillä kyseessä on kiinalaisen Oppon tytärbrändin ensimmäinen tabletti ja samalla myös OnePlussalta odotetaan vastaavaa tuotetta markkinoille myöhemmin.

Realme Pad on valmistettu muovista ja se on tarjolla kahdessa värissä, jotka ovat kulta ja harmaa. Tabletista on tehty vain 6,9 millimetrin paksuinen sekä painoa laitteella on vain 440 grammaa.

Tabletti tarjoaa suuren 10,4 tuuman LCD-näyttöpaneelin, jossa on 2000 x 1200 pikselin tarkkuus. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä edullisiin laitteisiin suunnattu Helio G80 -järjestelmäpiiri, jossa ei ole 5G-tukea. Tuettuna on kyllä 4G-verkot, mutta tarjolla on myös vain Wi-Fi-yhteyksiin rajoittava versio. Realme on laittanut tablettiin 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia sekä 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voidaan laajentaa jopa teratavun kokoisella muistikortilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme on laittanut tablettiin kookkaan 7100 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 18 watin pikalatauksella. Valmistajan mukaan akku riittää muun muassa 12 tunniksi videoiden katselua. Laitteeseen on laitettu neljä kaiutinta, joiden luvataan tarjoavan loistava äänikokemus. Kameroita tabletin etuosassa on yksi ja sen tarkkuus on 8 megapikseliä. Etukamera on suunnattu selfiekuviin, kasvojentunnistukseen sekä videopuheluihin. Myöskin takaosasta löytyy yksi 8 megapikselin kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmä Realme Pad -tabletissa on Googlen tuorein Android 11, jonka päällä on Realme UI for Pad -käyttöliittymä. Realme on parantanut kokemusta jaetun näytön näkymällä, tummalla tilalla, lukutilalla sekä silmäystävällisellä tilalla.

Intiassa Realme Pad tulee tarjolle LTE-versiona edullisimmillaan 15 999 Intian rupian hintaan ja Wi-Fi-versiona 13 999 Intian rupian hintaan. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 184 euroa ja 161 euroa. Tablettia tuskin tullaan näkemään Euroopassa myynnissä kovinkaan laajasti.

Realme 8s 5G

Uuden tabletin rinnalla Realme on julkaissut myös uudet Realme 8s 5G- ja Realme 8i -puhelimet, jotka edustavat yhtiön edullisen hintapisteen puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme 8s 5G tarjoaa uuden Dimensity 810 -järjestelmäpiirin, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on myös 6,5 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus sekä Full HD+ -tarkkuus. Akunkesto Realme 8s 5G -puhelimessa on 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 33 watin pikalatauksella USB-C-liittimen kautta.

Puhelimen takaosassa on kolme kameraa, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin mustavalkokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamera selfiekuvia varten. Puhelimessa on lisäksi kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Realme UI 2.0 -käyttöliittymä.

Realme 8i

Toinen uutuuspuhelimista on Realme 8i, joka on karsitumpi versio isovelimallista. Puhelimessa on MediaTekin uusi Helio G96 -järjestelmäpiiri, joka ei tarjoa 5G-tukea. Puhelimeen on saatu 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Realme on varustellut laitteen lisäksi 6,6 tuumaisella LCD-näytöllä, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus.

Realme 8i -puhelimen takaosassa on 50 megapikselin pääkamera, jonka rinnalla on 2 megapikselin mustavalkokamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Realme 8i tarjoaa lisäksi suuren 5000 milliampeeritunnin akun, 18 watin pikalatauksen, kylkeen sijoitetun sormenjälkilukijan sekä Android 11 -käyttöjärjestelmän.

Realme tuo molemmat uutuuspuhelimet aluksi saataville Intiassa. Realme 8s 5G on myynnissä sinisessä ja violetissa väriversiossa ja hintaa on edullisemmillaan 17 999 Intia rupiaa (n. 207 euroa). Realme 8i on tarjolla mustassa ja violetissa väriversiossa edullisimmillaan 13 999 Intian rupian hintaan (n. 161 euroa).

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme