MediaTekYleinen

MediaTek julkaisi Helio G96- ja Helio G88 -järjestelmäpiirit – näin edulliset 4G-puhelimet kehittyvät

MediaTek on tänään julkaissut kaksi uutta järjestelmäpiiriä Helio G -mallistoon. Uutuuspiirit kantavat nimiä Helio G96 ja Helio G88, ja piirien tavoitteena on tarjota kehittyneitä näyttö-, kuvaus- ja tekoälyominaisuuksia aikaisempaa laajemmalle yleisölle.

”Helio G96- ja Helio G88 -piirien lanseerauksen myötä MediaTek vahvistaa asemaansa johtavana piiri-innovaattorina ja toimittaa uusia järjestelmäpiirejä näyttö- ja valokuvauskokemusten parantamiseksi valtavirran markkinoilla. MediaTek kehittää jatkuvasti piirien suorituskykyä, nopeutta ja luotettavuutta. Nämä uudet Helio G -sarjan piirit ovat uskomattomien mobiilikokemusten ytimessä.”, sanoi MediaTekin langattoman tuotteiden varatoimitusjohtaja CH Chen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Helio G96 takaa ensiluokkaisen kokemuksen kattavilla ominaisuuksilla. Järjestelmäpiiri tukee muun muassa 120 hertsin LCD- tai AMOLED-näyttöjä jopa Full HD+ -tarkkuudella. Helio G96 tukee oletusarvoisesti myös 108 megapikselin kameroita, nopeaa Cat-13 4G LTE WorldMode -modeemi-integraatiota, kaksois 4G-verkkoja sekä VoLTE- ja ViLTE-palveluita. Helio G96 tarjoaa MediaTekin mukaan älykkään resurssienhallintamoottorin ja verkostomoottorin, jotka takaavat vaikuttavan määrän uusia ratkaisuja 4G-älypuhelimiin.

MediaTek hyödyntää Helio G96 -järjestelmäpiirissä ARM Cortex-A76-prosessoriytimiä, jotka on lukittu jopa 2,05 GHz taajuudelle. Helio G96 tarjoaa kahdeksan ydintä ja ARM Mali-G57-grafiikkaprosessorin. Järjestelmäpiiri tukee korkeintaan LPDDR4x-RAM-muistia sekä eMMC 5.1- ja UFS 2.2 -tallennustiloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helio G88 on nimensäkin mukaisesti hieman edullisempiin laitteisiin suunnattu, mutta tarjoaa silti vaikuttavan määrän erilaisia ominaisuuksia. MediaTek on varustellut Helio G88 -piirin muun muassa tuella 90 hertsin virkistystaajuudelle sekä 64 megapikselin kameroille. Helio G88 tarjoaa myös kahdeksan ydintä, jotka perustuvat ARM Cortex-A55-prosessoriytimiin, jotka toimivat korkeintaan 2.0 GHz kellotaajuudella. Grafiikkaprosessorina toimii ARM Mali-G52 MC2, joka on lukittu 1 GHz taajuudelle. Lisäksi tuettuna on korkeintaan 8 gigatavua LPDDR4x-RAM-muistia sekä tallennustila voi olla eMMC 5.1 -versiota.

MediaTek ei ole toistaiseksi vahvistanut, milloin ensimmäisiä uutuuspiireihin perustuvia puhelimia voidaan odottaa markkinoilla. Todennäköisesti vuoden 2021 aikana nähdään edullisia 4G-älypuhelimia, jotka saavat uudet Helio G -sarjan piirit.

Lähde: MediaTek

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek