MediaTekYleinen

MediaTekin julkaisemattoman Dimensity 9200 -järjestelmäpiirin suorituskyvystä vuotanut tietoja AnTuTun kautta

MediaTekin toistaiseksi julkaisemattomasta Dimensity-järjestelmäpiiristä on vuotanut tietoja graafista suorituskykyä mittaavasta AnTuTu-testistä. Tiedot ovat alun perin peräisin Weibo-palvelussa tunnetulta Digital Chat Station -nimiseltä käyttäjältä. Julkaisematon uutuus saatetaan tuntea nimellä Dimensity 9200.

MediaTekin järjestelmäpiirien huippuluokkaan sijoittuva järjestelmäpiiri sai testistä 1 266 102 pistettä, joka on jopa 26 prosenttia paremmin, kuin yhtiön aiemmin tänä vuonna julkaisema Dimensity 9000+ -järjestelmäpiiri.

MediaTek julkaisi viime vuonna Dimmensity 9000 -järjestelmäpiirin, joka sai päivityksen tämän vuoden toisella puoliskolla. Päivitetyn Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirin suorituskyky parani tuolloin 5 prosentin verran ja graafisen suorituskyvyn osalta 10 prosentin verran. Tämän kertainen 26 prosentin parannus järjestelmäpiirien välillä olisi varsin vaikuttava päivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Prosessorin suorituskyvyn osalta AnTuTu-testistä käy ilmi, että prosessorin suorituskyky on aiempaa Dimensity 9000+ -järjestelmäpiiriä heikompi. Myös testin aikaiset lämmöt ovat hyvinkin matalat, korkeintaan vain 37 astetta. Suorittimessa on tämän perusteella panostettu virrankulutukseen ja graafisen suorituskyvyn parantamiseen.

Graafisen suorituskyvyn osalta Dimensity 9200 -järjestelmäpiiri saa AnTuTu-testistä noin 550 000 pistettä, joka on yli 100 000 pistettä enemmän, kuin Dimensity 9000+ -järjestelmäpiirillä varustellussa Asus ROG Phone 6D Ultimatessa (AnTuTu-testissä parhaiten suoriutunut puhelin syyskuussa noin 430 000 pisteellä graafisen suorituskyvyn osalta). Digital Chat Stationin mukaan piirin grafiikkasuorittimena toimii ARMin kehittämä Immortalis-G715, joka suoriutuu noin 15 prosenttia paremmin kuin edeltäjänsä Immortalis-G710-grafiikkasuoritin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Digital Chat Stationin mukaan Dimensity 9200 -järjestelmäpiiri rakentuisi Cortex-X3-ytimen ympärille. Aiempi Dimensity 9000+ -järjestelmäpiiri on rakennettu vanhemman Cortex-X2-ytimen ympärille.

MediaTek voisi lähteiden mukaan julkaista Dimensity 9200 -järjestelmäpiirin seuraavien viikkojen aikana. Yhtiö itse ei ole toistaiseksi julkaissut tulevasta järjestelmäpiiristä tietoja tai julkaisuaikataulua.

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek