AndroidMeizuYleinen

Meizu Zero julki – Uutuuspuhelin ilman painikkeita ja liittimiä

Myöskin Meizu on julkaissut kuluvan viikon aikana uuden erikoisen älypuhelimen. Kyseessä on varsin vastaava konseptipuhelin kuin Vivon julkaisema Apex 2019. Meizu Zero -puhelimessa ei ole yhtään painiketta, kaiutinta tai edes USB-C-liitintä.

Meizu Zero -puhelimessa hyödynnetään kosketuksen tunnistavia paneeleja laitteen sivuissa, joilla korvataan perinteiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Myöskin kaiutin on päätetty korvata jo muutamissa älypuhelimissa nähdyllä pietsosähköisellä anturilla, joka sijaitsee näytön alapuolella. Älypuhelimen lataaminen ei onnistu perinteisen USB-C-tyypin liittimen kautta, sillä sellaista ei löydy. Lataaminen hoidetaan ainoastaan langattomasti Meizun kehittämän 18-watin latausalustan avulla. Tiedostojen siirtäminen onnistuu ainoastaan verkon ylitse. Meizu Zerossa ei ole myöskään SIM-korttipaikkaa, vaan puhelimessa on eSIM-ratkaisu, kuten Applen tuoreimmissa iPhone-puhelimissa. Meizu Zeron erikoinen rakenne tarjoaa myös IP68-sertifikaatin mukaisen pölyn- ja vedenkestävyyden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse puhelimen näyttö on kooltaan 5,99 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näyttöön on integroituna sormenjälkilukija sekä 20 megapikselin selfie-kamera sijaitsee näytön yläpuolelta löytyvästä mustasta kaistaleesta. Takaosaan on laitettu kaksoiskamera, joka rakentuu 12 + 20 megapikselin sensoreista. Tehoista kerrotaan vastaavan Qualcommin viime vuoden tehopiiri, eli Snapdragon 845. RAM-muistista tai tallennustilasta Meizu ei ole vielä kertonut tietoja. Laitteen odotetaan tulevan saataville mustana ja valkoisena.

Lähde: Meizu Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android