AndroidRedmiYleinen

Xiaomi julkaisemassa pian edullisen Redmi Go -älypuhelimen

Kiinalainen Xiaomi on aikaisessa esitellä pian uuden Redmi Go -älypuhelimen. Kyseessä tulee olemaan Xiaomin ensimmäinen Android Go -käyttöjärjestelmään perustuva puhelin, jossa ei ole MIUI-käyttöliittymää. Tuoreiden vuotojen ansiosta tulevasta Redmi Go -puhelimesta tiedetään jo lähes kaikki.

Redmi Go tulee rakentumaan muovirungosta ja tekniikka on Android Go -käyttöjärjestelmälle sopivaa. Puhelimen näyttö on kooltaan 5 tuumaa ja siinä on 16:9-kuvasuhde. Näytön tarkkuus on HD-tasoa, eli siinä on 1280 x 720 pikseliä. Tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 425 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 1 gigatavu RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa tiedetään olevan 8 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa muistikortin avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen pääkameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja etukameran tarkkuus 5 megapikseliä. Muita Redmi Gon ominaisuuksia ovat 3000 milliampeeritunnin akku, micro-USB-liitin sekä Bluetooth 4.1 -versio. Käyttöjärjestelmänä Xiaomi hyödyntää Android 8.1 Oreo -versiosta erillistä kevennettyä Android Go -versiota.

Tarjolle Redmi Go on tulossa mustana sekä sinisenä. Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa puhelimen hinnoittelusta, mutta todennäköisesti kyseessä on alle 100 euron älypuhelin. Redmi Go julkaistaan aluksi ainakin Filippiineillä.

Lähde: Revu.com.ph, Mi Philippines (Facebook)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android