AndroidVivoYleinen

Vivo Apex 2019 julkaistiin Kiinassa – Ei yhtään painiketta, erikoinen sormenjälkilukija sekä 5G-tuki

Vivo on julkaissut Kiinassa uuden konseptipuhelimen, joka kantaa nimeä Vivo Apex 2019. Puhelin on monella tavalla erikoinen ja rikkoo monia perinteisen älypuhelimen piirteitä. Uutuuspuhelimessa ei ole esimerkiksi minkäänlaisia painikkeita ja siinä hyödynnetään markkinoiden tuoreinta tekniikkaa.

Apex 2019 on varusteltu suurella 6,3 tuuman kosketusnäytöllä, joka perustuu AMOLED-näyttöön. Näyttö on viety pitkälti laitteen reunoihin asti. Mielenkiintoista näytössä on myös sormenjälkilukijaratkaisu. Aikaisemmin näytönalaiset sormenjälkilukijat ovat sijainneet tietyssä kohdassa näyttöä, mutta nyt Apex 2019 -mallissa lähes koko näyttö toimii sormenjälkilukijana. Tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on mukavat 12 gigatavua RAM-muistia. Puhelimessa kerrotaan lisäksi olevan 256 tai 512 gigatavua tallennustilaa versiosta riippuen. Kyseessä on myös Vivon ensimmäinen älypuhelin, jossa on tuki 5G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa ei ole perinteisiä painikkeita tai liittimiä, mutta mukana on Vivon oma MagPort-magneettiliitin, jota hyödynnetään lataamiseen sekä tiedostojen siirtämiseen. Liitin korvaa siis perinteisen USB-C-tyypin liittimen, jota ei puhelimessa ole. Painikkeet Vivo on korvannut kapasitiivisilla ja paineentunnistavilla pinnoilla, jotka antavat mahdollisuuden luopua muun muassa virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeista.

Kameroita Apex 2019 -puhelimeen on laitettu kaksi takaosaan. Kaksoiskamera rakentuu 12 ja 13 megapikselin sensoreista ja näiden kaverina on yksi LED-salama. Selfie-kameraa puhelimesta ei näytä löytyvän.

Koska Vivo Apex 2019 on toistaiseksi konseptipuhelin, niin sen markkinoille tulosta ei ole minkäänlaista tietoa. Todennäköisesti puhelinta tullaan esittelemään MWC 2019 -messuilla Barcelonassa helmikuun lopussa.

Lähde: GSMArena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android