HuaweiYleinen

Merkittävät Huawei-johtajat erosivat – kiinalaisyritys ei suostunut tuomitsemaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan

Huawein logo

Huawein kaksi merkittävää johtajaa on eronnut kiinalaisyrityksen palveluksesta Ukrainan tilanteen takia. Muun muassa BBC-sivusto on kertonut Huaweilta eronneen britannialaiset Andrew Cahn ja Ken Olisa, jotka ovat alalla tunnettuja ja arvostettuja johtajia.

Tietojen mukaan johtajat ovat eronneet kiinalaisyrityksen palveluksesta Ukrainan tilanteen kannan takia. BBC:n mukaan Huawein kyvyttömyys tuomita nopeasti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan oli tehnyt heidän asemistaan kestämättömiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei ei ole virallisesti kommentoinut tai tuominnut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Huawei muun muassa totesi BBC:n kysyttäessä yrityksen kantaa tilanteeseen, ettei asiaa kommentoida enempää. Huawei kuitenkin kiitti eronneita johtajia korvaamattomasta työstä yritystä kohtaan.

Muun muassa Reuters osaa kertoa Andrew Cahnin ja Ken Olisan kehottaneen Huaweita kritisoimaan Vladimir Putinin hallintoa yhtiön Shenzenin pääkonttorista käsin, mutta yhtiö oli kieltäytynyt tekemästä niin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vain harvat kiinalaiset yritykset ovat ottaneet kantaa Venäjän hyökätessä Ukrainaan. Toistaiseksi muun maussa kiinalainen elektroniikkavalmistajista Lenovo on kertonut keskeyttäneensä tuotteiden toimitukset Venäjälle. Monet tunnetut brändit ovat viime viikkoina ilmoittaneet lopettaneensa toimitukset tai vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta. Näitä yrityksiä ovat muun muassa Nokia, HMD Global, Apple, Dell, Intel, AMD ja monet muut.

Lähde: BBC, Reuters

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei