RealmeYleinen

Realme 9 SE- ja Realme 9 -puhelimet julkaistiin – edullisia 5G-laitteita vakuuttavilla ominaisuuksilla

Realme 9 SE 5G

Kiinalaisen Oppo tytärbrändi Realme on julkaissut tänään kaksi uutta älypuhelinta, jotka ovat Realme 9 SE sekä Realme 9. Molemmat uutuuspuhelimet tarjoilevat 5G-yhteydet sekä kohtuullisen hinnoittelun. Realme julkaisi vasta helmikuussa myös Realme 9 Pro- ja Realme 9 Pro+ -puhelimet.

Realme 9 SE on uutuuspuhelimista parempi, ja ”SE” tarkoittaa tässä tapauksessa ”Speed Edition”. Realmen mukaan puhelin tarjoaa muun muassa nopeamman järjestelmäpiirin ja sulavamman näytön kuin Realme 9 -puhelin. Uutuuspuhelin tarjoaa 6,6 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 20:9-kuvasuhde. Lisäksi Realme on laittanut näyttöön korkean 144 hertsin virkistystaajuuden sekä 600 nitin maksimikirkkauden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on Qualcommin kehittämä Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa keskihintaluokassa hyvää suorituskykyä. Realme 9 SE on varusteltuna 6 tai 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Puhelin tukee myös microSD-muistikorttia.

Realme 9 SE:n takaosassa kameroita on yhteensä kolme, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Etuosassa on yksi 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Realme 9 SE 5G

Akunkesto on kookkaan 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 30 watin tehoisella pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on vielä vanha Android 11, jonka päällä hyrrää Realme UI 2.0. Muita ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, Bluetooth 5.2 sekä Wi-Fi 6.

Intiassa Realme 9 SE on saatavilla edullisimmillaan 19 999 Intian rupian hintaan, joka vastaa noin 237 euroa. Väriversioita on kaksi, jotka ovat Starry Glow sekä Azure Glow.

Realme 9 5G

Realme 9 on mallistossa hieman karsitumpi, mutta tarjoaa myös mielenkiintoista tekniikkaa. Laitteen näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus, 20:9-kuvasuhde sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Realmen mukaan näytössä on myös 600 nitin maksimikirkkaus sekä 180 hertsin kosketusherkkyys.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 8100, joten laitteessa on 5G-yhteydet. Realme 9 -puhelinta tarjotaan 4 ja 6 gigatavun RAM-muistilla sekä 64 tai 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Puhelimessa on lisäksi muistikorttipaikka. Käyttöjärjestelmänä on myös vanha Android 11, jonka päällä hyrrää Realme UI 2.0 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme 9:n takaosassa on kolme kamerasensoria, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 18 watin teholla. Realme 9 on varusteltu lisäksi Bluetooth 5.1- ja Wi-Fi 5 -yhteyksillä.

Intiassa Realme 9 on saatavilla mustassa ja valkoisessa värissä. Hinnat alkavat 14 999 Intian rupiasta, joka vastaa noin 175 euroa. Realme ei ole toistaiseksi vahvistanut laitteiden hinta- tai saatavuustietoja globaaleilla markkinoilla.

Realme 9 5G

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme