MetaYleinen

Meta julkisti uudet Ray-Ban Meta -älylasit – Mahdollistavat livestreamin Instagramiin ja Facebookiin

Ray Ban Meta

Meta on julkistanut uusimman sukupolven älylasinsa, jotka kantavat nyt yksinkertaisesti nimeä Ray-Ban Meta aikaisemman Stories-nimen sijasta. Lasit on tuotu nyt ennakkomyyntiin ja toimitukset käynnistyvät 17. lokakuuta. Hintaa laseilla on halvimmillaan 299 dollaria.

Laseille on keksitty kaksi avainominaisuutta, joista yksi on korvata perinteiset kuulokkeet. Meta on toteuttanut älylaseihin äänijärjestelmän, jonka avulla voi kuunnella musiikkia tai muuta ääntä. Toteutukseltaan se on tehty niin, että vain käyttäjä kuulisi äänen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meta on tehnyt päivityksiä myös mikrofonijärjestelmään, sillä mukana kerrotaan nyt olevan viisi mikrofonia. Nyt äänen pitäisi kuulua aikaisempaa selkeämmin puheluissa sekä videoissa. Edeltäjämallissa oli vain yksi mikrofoni.

Toinen avainominaisuus on toimia kamerana. Älylasien kehyksessä on kaksi pientä kameraa, joiden tarkkuus on 12 megapikseliä. Kuvien ohella voidaan taltioida 1080p-tason videota. Laseissa on 32 gigatavun verran sisäistä tallennustilaa, johon mahtuu Metan mukaan 500 valokuvaa sekä 100 kappaletta 30 sekunnin mittaisia videoita. Taltioidut kuvat synkronoidaan Meta View -sovelluksen avulla, josta ne voi jakaa nopeasti Metan moniin sosiaalisen median palveluihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älylasit mahdollistavat nyt myös livestreamin lähetyksen Facebookiin tai Instagramiin napauttamalla muutaman kerran lasien kehykseen. Kameroiden ympärillä olevan valkoisen valon kerrotaan myös vilkkuvan, kun laseilla kuvataan.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon AR1 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jossa on kerrottu olevan paljon tekoälyä mukana. Meta kertoo älylasien akun kestävän neljästä kuuteen tuntia aktiivista käyttöä. Mukana tuleva kotelo myös mahdollistaa lasien lataamisen kahdeksan kertaa.

Älylaseista on pyritty tekemään mahdollisimman tyylikkäät yhteistyössä Ray-Banin kanssa. Laseista on tarjolla useita ei tyylejä. Esimerkiksi pyöreämpi toteutus kantaa nimeä ”Headliner” ja kulmikkaampi nimeä ”Wayfarer”.

Uutuuslasit tulevat Metan mukaan myyntiin myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Lähde: Meta

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meta