MicrosoftYleinen

Microsoft esitteli Surface Laptop SE -läppärin – hinta 249 dollaria ja varusteltu uudella Windows 11 SE -käyttöjärjestelmällä

Surface Laptop SE

Microsoft on tänään julkistanut uuden ja edullisen Surface Laptop SE -läppärin, joka edustaa yhtiön kaikkien aikojen edullisinta Surface-tietokonetta. Kyseessä on opiskelijoille suunnattu kannettava tietokone, joka tarjoaa myöskin uuden Windows 11 SE -käyttöjärjestelmän. ”SE” koostuu sanoista ”School Edition”.

Edullisen Surface Laptop SE -kannettavasta tekee se, että Yhdysvalloissa sillä on hintaa ainoastaan 249,99 dollaria. Aluksi Surface Laptop SE on saatavilla vuoden 2022 alussa Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Kanadassa sekä Japanissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Laptop SE

Surface Laptop SE tarjoaa 11,6 tuuman TFT Liquid Crystal -näyttöpaneelin, jossa on 1366 x 768 pikselin tarkkuus (135 ppi) sekä 16:9-kuvasuhde. Prosessorina toimii versiosta riippuen Intel Celeron N4020 tai Celeron N4120. Grafiikoista on vastaamassa Intel UHD Graphics 600 -prosessori. RAM-muistia Microsoft on pakannut tietokoneeseen 4 tai 8 gigatavua ja käytössä on DDR4-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 gigatavua.

Laitteessa on kerrottu olevan 2W-stereokaiuttimet, 1 megapikselin tasoinen web-kamera sekä yksi mikrofoni. Lisäksi Surface Laptop SE tarjoaa Bluetooth 5.0 LE- ja Wi-Fi 802.11.ac -yhteydet sekä TPM 2.0 -piirin. Akunkesto on 16 tuntia tyypillisessä käytössä. Laitteessa on USB-C-liitin, USB-A-liitin, DC-liitin sekä kuulokeliitin. Microsoftin mukaan läppärin näyttö aukeaa 135 astetta saranan varassa ja rakenteesta on tehty kokonaan muovinen.

Surface Laptop SE

Käyttöjärjestelmänä on tänään julkaistu Windows 11 SE -versio, joka on kevennetty versio täysiverisestä Windows 11 -käyttöjärjestelmästä. Kyseessä on Chrome OS -käyttöjärjestelmälle suora kilpailija, joka tarjoaa paremman käytettävyyden lähtötason tietokoneilla. Tarkemmin Windows 11 SE -käyttöjärjestelmään voi tutustua erillisestä artikkelistamme tämän linkin takaa.

Surface Laptop SE on myös ensimmäinen Surface-laite, jossa on pidetty mielessä korjattavuus. Käyttäjät pystyvät itse vaihtamaan aikaisempaa helpommin tietokoneen sisältä löytyviä komponentteja. Laitteen voi avata helposti alaosasta ja vaihdettavissa on helposti näyttö, akku, näppäimistö sekä emolevy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft