HMDNokiaYleinen

Tuskallisen pitkä odotus on päättynyt! Nokia 7.2 sai vihdoin Android 11 -päivityksen Suomessa

Nokia 7.2

HMD Global on mainostanut älypuhelimiaan nopeilla ja ajantasasilla päivityksillään, mutta edelleenkään kaikki yhtiön Nokia-puhelimet eivät ole saaneet yli vuosi sitten julkaistua Android 11 -päivitystä. Nyt pitkä odotus on päättynyt Nokia 7.2 -puhelimen omistajien osalta, sillä Android 11 on jaossa myös Suomessa.

HMD Global ei ole itse enää kertonut päivityksen olevan jaossa, mutta monet käyttäjät ovat raportoineet Android 11:n olevan nyt ladattavissa ja tämä pystyttiin todentamaan myös SuomiMobiilin testilaitteella. Päivityksen versionumero on V3.440 ja sen koko on 1,57 gigatavua. HMD Global lupasi päivitystä alun perin jo ennen kesäkuun loppua Nokia 7.2 -puhelimelle, mutta päivitys on useita kuukausia myöhässä. Lisäksi Google on julkaissut jo Android 12 -version.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisesti Nokia-puhelimille on suurempia päivityksiä jaettu aalloissa, joten se ei ole välttämättä saatavilla heti aivan kaikille käyttäjille. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa asetuksien kautta menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Etsi päivityksiä.

Tällä hetkellä HMD Global on julkaissut Android 11 -päivityksen jo useille puhelinmalleille, joita ovat Nokia 8.3 5GNokia 3.2Nokia 2.3, Nokia 8.1Nokia 4.2Nokia 2.2Nokia 2.4Nokia 1 PlusNokia 1.3, Nokia 5.3, Nokia 3.4, Nokia 1.4 sekä Nokia 5.4. Edelleen Android 11 puuttuu kuitenkin kahdelta puhelimelta, joita ovat Nokia 6.2 ja Nokia 9 PureView.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

14 Kommenttia

 1. Nokia 6.2 sai äsken päivityksen. Android 11 (V3.440)

  1. Kiitos vinkistä, ja lähti latautumaan myös testilaitteella. Tein tästä erillisen uutisen: https://suomimobiili.fi/odotettu-android-11-paivitys-jaossa-nyt-myos-nokia-6-2-puhelimelle-suomessa/

 2. Minulla ainakin Nokian 7.2 rupesi reistaileen heti päivityksen jälkeen ei aina laudu ja muutenkin päivitys vei puhelimen ominaisuuksia takapakkia

  1. sama homma täällä taysin paska päivitys puhelin sai takapakkia ja paljon .miksi tämmösiä päivityksia oikein tehdään jotka eivät edes toimi vaan heikentää puhelinta todella paljon.

 3. Aivan kauhea käyttää tuon päivityksen jälkeen. Taitaa mennä puhelin vaihtoon, ei tätä osaa käyttää useamman päivän jälkeenkään. Sovelluksissa liikkuminen pilattu tolla swaippaus systeemillä kun alhaalta hävinnyt se perinteinen nuoli taakse päin mm.

  1. Puhelimen lataus ei onnistu ennen kuin sammuttaa ja käynnistää uudelleen. Toivottavasti korjaus tulee äkkiä. 😒 Muutenkin todella huono käyttää toi sovellusten välillä liikkuminen sekä taaksepäin meneminen sekä sovelluksen sulkeminen. En tykkää yhtään 😡

 4. Päivityksen jälkeen puhelimen lataus ei onnistu 🙁 . Puhelin pitää sammuttaa ja käynnistää niin sitten vasta alkaa lataamaan…ja tämä on tehtävä joka kerta, kun virtaa haluaa puhelimeen lisätä 🙁 Tuleekohan tähän korjauspäivitystä?

 5. Sama juttu täällä. Hienosti toiminut puhelin meni pilalle päivityksessä. Nyt täytyy aina käynnistää uudelleen ennen kuin lataa. Muutenkin välillä jumittaa. Mulla oli SIM- kortti 2 asemassa, se lakkasi toimimasta yms.

 6. Taitaa olla kaikilla samaa vikaa päivityksen jälkeen. Vikasietotilassa on lentokonetila päällä?? Sen kun käy ottamassa pois,niin ainakin minulla alkoi lataamaan puhelin käynnistämättä uudelleen. Tosin se on joka kerta päällä kun käy vikasietotilassa??Käynnistysnappia painamalla pidempään tulee kysely käynnistetäänkö vikasietotilaan. Pois pääsee käynnistämällä uudestaan. Minulla 7.2 ei hälytä enää soittoääntä kuin bluetooth kytkettynä,esim autossa tai kaiuttimella? Eli mukavaa kun ei tiedä koska puhelin soi, jos ei ole näyttö naaman edessä.

  1. Samoja ongelmia täällä. Lataus ja soittoääni puuttuvat. Onko joku saanut näihin helpotusta, muuta kuin lataukseen uudelleen käynnistys? Lähinnä tuo soittoäänen puuttuminen rassaa, kun on työpuhelin.

 7. Onkohan missään saatavisa tietoa miten 7.2 android 11 bugit korjataan.. HDM vaikenee kuin hauta ?

 8. Vittu, alareunasta hävisi napit

 9. Palauttaminen onnistuu asetuksista hakemalla ”eleet” hakusanalla ja tämän alta muuttaa ”järjestelmän navigointi” asetusta kolmen painikkeen navigointiin.

 10. Kamera hävisi, latasin uuden play kaupasta, ei näy

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD