MicrosoftYleinen

Microsoft esitteli uudet Surface Pro 8- ja Surface Go 3 -tabletit

Surface Pro 8

Microsoft on esitellyt tänään uuden sukupolven Surface Pro 8 -tabletin sekä selvästi edullisemman Surface Go 3 -tabletin. Molemmat uutuuslaitteet ovat saaneet selviä päivityksiä verrattuna edeltäjiinsä ja samalla Microsoft on ottanut käyttöön uusia teknologioita.

Surface Pro 8 tarjoaa suuren 13 tuuman kokoisen OLED-näyttöpaneelin, jonka tarkkuus on 2880 x 1920 pikseliä ja siinä on ensimmäistä kertaa korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä kerrotaan olevan myöskin tuki Dolby Vision -tekniikalle, jonka lisäksi Microsoft on nyt pienentänyt näyttöä kiertäviä kehyksiä entisestään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö tukee myöskin uutta Surface Slim Pen 2 -kosketusnäyttökynää, jonka avulla voidaan kirjoittaa muistiinpanoja tai esimerkiksi piirtää. Kynä tukee lisäksi ensimmäistä kertaa dynaamista värinää, joten se antaa myös pientä palautetta. Kynä pystytään myös kantamaan mukana Surface Pro 8 -tabletille suunnitellun näppäimistösuojakuoren avulla, sillä siinä on oma kolonsa kynää varten.

Surface Pro 8 on varusteltuna Intelin 11. sukupolven neliytimisellä Core i5- tai Core i7 -prosessorilla ja tarjolla on jopa 32 gigatavua RAM-muistia. Grafiikkasuorituskyky on Intel Iris Xe -prosessorin varassa. Tallennustilaa on tarjolla jopa 512 gigatavua tai yksi teratavu. Mukana on myös irrotettavat SSD-levyt, joiden koko on 128 tai 256 gigatavua.

Microsoftin mukaan uutuuslaite tarjoaa myöskin 16 tunnin akunkeston. Microsoft on laittanut Surface Pro 8 -tablettiin nyt ensimmäistä kertaa tuen Thunderbolt 4 -liitännälle ja jättänyt pois USB-A-liitännän. Tabletista löytyy kaksi USB-C-liitäntää sekä Surface Connect -liitin latausta varten. Surface Pro 8 tarjoaa myös etuosassa keskitetyn kameran sekä studiotasoiset mikrofonit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Pro 8 tarjoaa luonnollisestikin heti tuoreeltaan Microsoftin uusimman Windows 11 -käyttöjärjestelmän.

Suomessa Surface Pro 8 tulee myyntiin vuoden 2022 alussa ja hinnat alkavat 1 229 eurosta.

Surface Go 3

Surface Go 3 on taasen kaikista tehokkain Surface Go -laite, jonka Microsoft on koskaan julkaissut. Microsoft on laittanut tablettiin 10. sukupolven Intel Core i3 -suorittimen, joka takaa jopa 60 prosenttia aikaisempaa paremman suorituskyvyn. Laitteessa on 4 tai 8 gigatavua LPDDR3-RAM-muistia sekä 128 gigatavua SSD-tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivitetty Surface Go 3 tarjoaa tutun 10,5 tuuman PixelSense-näytön, jossa on 1920 x 1280 pikselin tarkkuus sekä 3:2-kuvasuhde. Surface Go 3 -tabletti on kerrottu suunnitellun hyödyntämään Windows 11 Home -käyttöjärjestelmää kokonaisvaltaisesti, siinä on koko päivän kestävä akku, LTE-yhteydet ja sisäänrakennetut Microsoft-turvaratkaisut. Surface Go 3 on optimoitu tabletti- ja laptop-käyttöön digitaalisen kynän ja kosketuksen avulla.

Surface Go 3 painaa vain noin 540 grammaa ja siinä on 1080 pikselin kamerat, studiomikrofonit, Dolby Audio -ääni ja Windows Hello -kasvojentunnistus.

Surface Go 3 WiFi tulee saataville Suomessa lokakuussa ja hinnat ovat edullisimmillaan 469 euroa. LTE-versioiden kerrotaan tulevan saataville alkuvuodesta 2022.

Surface Pro X

Microsoft ilmoitti päivittäneensä vuosi sitten julkaistua Surface Pro X -laitetta. Nyt mukaan on saatu LTE-yhteydet sekä Microsoft SQ2 ARM -suoritin. Surface Pro X tulee saataville vuoden 2022 alussa ja hinnat alkavat 999 eurosta.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft