MicrosoftYleinen

Microsoft hiljentää Cortanan – Sirin ja Google Assistantin haastaja katoaa Windowsilta

Cortanan logo

Microsoftin kehittämän Cortana-ääniavustajan oli tarkoitus olla haastaja Applen Sirille ja Google Assistantille. Microsoft on nyt hiljentämässä Cortanan lopullisesti, eikä sitä tulla jatkossa näkemään edes enää osana Windows-kokemusta.

Aikaisemmin Microsoft on sulkenut jo Cortana-sovellukset Android- ja iOS-käyttöjärjestelmillä. Microsoftin mukaan Cortana-sovelluksen tuki tulee loppumaan Windows-alustalla asteittain tämän vuoden aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cortana ei ole kuitenkaan vielä täysin kuollut, sillä Microsoftin mukaan avustajaohjelmisto on edelleen saatavilla joissakin Windows-sovelluksissa, kuten Outlookin ja Teamsin mobiilisovelluksissa.

Oman ääniavustajansa kehittämisen ja tuen jatkamisen sijasta Microsoft tekee suuria panostuksia uusiin generatiivisiin tekoälyominaisuuksiin yhteistyössä OpenAI:n kanssa. Cortanalle on jo nyt vaihtoehtoja, joita Windows-käyttäjät voivat hyödyntää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietokonetta voidaan käyttää Voice access -ominaisuuden avulla äänellä. Lisäksi Bingin uusi AI-pohjainen kokemus mahdollistaa kysymyksien esittämisen ja vastauksien saamisen. Microsoft 365 Copilot on vastaavasti tekoälypohjainen työkalu sisällön luomiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen. Windows Copilot on saatavilla esikatseluna tässä kuussa, ja sen kautta voi esittää kysymyksiä ja säätää Windowsin asetuksia.

Tarkemmat tiedot Cortanan tuen loppumisesta löytyvät Microsoftin sivuilta tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft