MicrosoftYleinen

Microsoft luopuu tuesta Android-sovelluksille Windows 11 -käyttöjärjestelmällä

TikTokin Android-sovellus Windows 11 -käyttöjärjestelmällä.

Microsoft on kertonut tänään, että Windows 11 -käyttöjärjestelmän Android-sovellustuelle on tulossa loppu. Windows Subsystem for Android on mahdollistanut Windows 11 -tietokoneilla Android-sovelluksien lataamisen ja käyttämisen suoraan tietokoneelta.

Ominaisuus on toiminut vahvasti Amazon Appstoren kanssa, josta käyttäjät ovat voineet ladata tuettuja sovelluksia vuodesta 2021 lähtien. Windows Subsystem for Android -ominaisuuden lopettamisesta on ilmoitettu kehittäjille suunnatussa dokumentissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Microsoft lopettaa tuen Windows Subsystem for Androidille (WSA). Tämän seurauksena Amazon Appstore Windowsissa ja kaikki WSA:sta riippuvat sovellukset ja pelit eivät enää saa tukea 5. maaliskuuta 2025 lähtien. Siihen asti teknistä tukea on edelleen saatavilla asiakkaille. Asiakkailla, jotka ovat asentaneet Amazon Appstoren tai Android-sovelluksia ennen 5. maaliskuuta 2024, on edelleen pääsy näihin sovelluksiin 5. maaliskuuta 2025 asti.”, kerrotaan Microsoftin dokumentissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android-sovelluksien asentaminen Windows-laitteille ei ole siis mahdollista enää 5. maaliskuuta 2025 jälkeen, mutta Microsoftin mukaan asennettujen sovelluksien käyttöä voidaan jatkaa.

Microsoft ei ole kertonut syytä tuen loppumiselle, ja ilmoitus on yllättävä ottaen huomioon yrityksen aikaisemmat panostukset tuen rakentamiseen. Odotettavasti Windows Subsystem for Android lopetetaan sen takia, kun suurta kysyntää sille ei ole ollut.

Lähde: Windows Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft