MicrosoftYleinen

Microsoft Surface Laptop SE saataville Suomessa uudella Windows 11 SE -käyttöjärjestelmällä – hinta 299 euroa

Surface Laptop SE

Microsoft on ilmoittanut tuovansa myyntiin Suomessa viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa julkaistun Surface Laptop SE -tietokoneen. Kyseessä on edullinen kannettava tietokone peruskoululaisille, jossa on myös uusi Windows 11 SE -käyttöjärjestelmä.

Surface Laptop SE on julkaistu Suomessa tällä viikolla ja se tulee pian ennakkomyyntiin. Kannettavan tietokoneen hinnaksi ilmoitettiin 299 euroa, ja se tulee saataville 8. joulukuuta 2022 lähtien. Microsoft myy tietokonetta vain organisaatioille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Surface Laptop SE on ensimmäinen erityisesti ala- ja yläkoulun oppilaiden käyttöön suunniteltu Surface-kannettava. Surface Laptop SE painaa vain noin 1,1 kilogrammaa, ja kompaktin ja kevyen muotoilunsa ansiosta myös lasten on helppo käyttää laitetta ja kuljettaa sitä mukanaan. Kyseessä on myös kaikkien aikojen edullisin Surface-laite.

Surface Laptop SE tarjoaa 11,6 tuuman TFT Liquid Crystal -näyttöpaneelin, jossa on 1366 x 768 pikselin tarkkuus (135 ppi) sekä 16:9-kuvasuhde. Prosessorina toimii versiosta riippuen Intel Celeron N4020 tai Celeron N4120. Grafiikoista on vastaamassa Intel UHD Graphics 600 -prosessori. RAM-muistia Microsoft on pakannut tietokoneeseen 4 tai 8 gigatavua ja käytössä on DDR4-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Laptop SE

Laitteessa on kerrottu olevan 2W-stereokaiuttimet, 1 megapikselin tasoinen web-kamera sekä yksi mikrofoni. Lisäksi Surface Laptop SE tarjoaa Bluetooth 5.0 LE- ja Wi-Fi 802.11.ac -yhteydet sekä TPM 2.0 -piirin. Akunkesto on 16 tuntia tyypillisessä käytössä. Laitteessa on USB-C-liitin, USB-A-liitin, DC-liitin sekä kuulokeliitin. Microsoftin mukaan läppärin näyttö aukeaa 135 astetta saranan varassa ja rakenteesta on tehty kokonaan muovinen.

Muihin Surface-kannettaviin verrattuna Surface Laptop SE -laitteiden ylläpito ja korjattavuus on uudella tasolla. Oppilaitosten IT-tuki voi tarvitessa korjata esimerkiksi laitteen näytön, akun, näppäimistön ja jopa emolevyn helposti paikan päällä, mikä helpottaa opettajien työtä ja säästää oppilaitosten resursseja. Tämän lisäksi Surface Laptop SE:n käyttöönotto ja hallinta on helppoa nykyaikaisten pilvipalveluratkaisujen avulla.

Varusteltu uudella Windows 11 SE -käyttöjärjestelmällä

Surface Laptop SE

Kaikissa Surface Laptop SE -kannettavissa on oppilaitoksille suunnattu Windows 11 SE -käyttöjärjestelmä, jonka Microsoft kehitti ja rakensi pandemian aikana. Se on optimoitu toimimaan edullisen hintaluokan laitteissa ja mahdollistamaan monipuoliset oppimiskokemukset. Lisäksi Windows 11 SE -käyttöjärjestelmän käyttöönotto ja hallinta on vaivatonta, mikä helpottaa oppilaitosten IT-järjestelmistä vastaavien asiantuntijoiden sekä opettajien työtä

Windows 11 SE -käyttöjärjestelmä tukee kaikkia yleisimpiä opetusohjelmistoja, mukaan lukien Microsoft 365 for Education -sovellukset. Microsoft 365 -lisenssillä opettajien ja oppilaiden käytössä ovat Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneDrive ja muut Microsoft Office -sovellukset myös ilman verkkoyhteyttä. Tiedostot tallentuvat paikallisesti kunkin laitteen OneDrive-kansioon, joten oppilaat voivat käyttää ja muokata tiedostoja offline-tilassa, jos verkkoyhteyttä ei ole saatavilla. Windows 11 SE synkronoi muutokset automaattisesti, kun laite on jälleen yhdistettynä esimerkiksi oppilaitoksen verkkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Windows 11 SE tukee verkkopohjaisia oppimissovelluksia, ja suositut laajennukset ja muut verkkopohjaiset työkalut toimivat Microsoft Edge -selaimessa. Windows 11 SE tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia, jotta oppilaitokset voivat valita käyttöönsä parhaiten sopivat työkalut. Jotta oppimista tukevat ratkaisut olisivat kaikkien oppilaiden saatavilla, Windows 11 SE sisältää käytettävyyttä parantavia toimintoja, kuten analytiikkaa, helppokäyttöisyystoimintoja ja käännöstyökaluja.

”Pandemia ja siirtyminen etäopetukseen nostivat esiin oppilaitosten tarpeet ja haasteet teknologian suhteen. Peruskouluissa teknologian hyödyntämisessä tärkeintä ei ole se, että jokaisella oppilaalla on oma kannettava tietokone vaan että heillä kaikilla on pääsy työkaluihin ja sisältöihin, jotka tukevat heidän oppimiskokemuksiaan myös tulevaisuudessa. Microsoftin ja oppilaitosten yhteisenä tavoitteena on tarjota kaikille oppilaille mahdollisuus ylittää itsensä, ja Microsoft on sitoutunut tukemaan myös suomalaisia kouluja tässä tavoitteessa tarjoamalla Surface Laptop SE:n ja Windows 11 SE:n kaltaisia ratkaisuja niiden käyttöön”, sanoo Suomen Surface-liiketoimintajohtaja Harri Mikkanen.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft