MotorolaYleinen

Motorola Edge 20- ja Edge 20 Pro -puhelimien kuvat ja tiedot paljastuivat Tenaan tietokannasta

Motorolalta on odotettu kolmea uutta Edge 20 -sarjan älypuhelinta heinäkuun lopulla, jotka olisivat Motorola Edge 20, Edge 20 Pro ja Edge 20 Lite. Puhelimista on tiedetty jo ennen julkaisua nimien ohella monia teknisiä tietoja, mutta varsinaisia tuotekuvia ei ole vielä vuotanut. Tänään kuitenkin Kiinan televiranomainen Tenaa on listannut tietokannassaan kahden uutuuspuhelimen kuvat ja tekniset tiedot.

XT2153-1-mallikoodilla varusteltu puhelin on nähtävästi Motorola Edge 20 Pro ja kuvat paljastavat uudistetun muotoilun. Laitteen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria, LED-salamavalo sekä mikrofoni. Yksi kameroista on kuvan perusteella periskooppikamera, joten puhelimen pitäisi tarjota aikaisempaa parempia zoomausominaisuuksia. Edge 20 Pron takaosassa on esillä myös Motorolan logo. Etuosassa on tasainen näyttöpaneeli, jossa on etukameraa varten tehty reikä. Puhelimen vasemmassa kyljessä on Google Assistant -painike ja oikeassa reunassa virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Puhelimen reunojen muotoilu vaikuttaa aikaisempaa tasaisemmalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tenaa on ilmoittanut Edge 20 Pron mitoiksi 163,3 x 76,1 x 7,9 millimetriä ja painoksi 190 grammaa. Puhelimessa on 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneeli 2400 x 1080 pikselin tarkkuudella. Tenaa vahvistaa puhelimen saavan 4230 milliampeeritunnin akun, Android 11 -käyttöjärjestelmän sekä neljä kameraa. Puhelimessa on 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128, 256 tai 512 gigatavua. Järjestelmäpiirinä puhelimessa toimii Snapdragon 870. Tenaa on kertonut puhelimen väriversioiksi musta, vihreä, sininen, vaaleanpunainen, hopea ja harmaa.

Aikaisempien tietojen mukaan Motorola Edge 20 Prossa olisi 108 megapikselin tasoinen pääkamera sekä 16 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jolla voidaan kuvata myös makrokuvia. Kolmas kameroista on 8 megapikselin periskooppikamera, joka tarjoaa 5x optisen zoomauksen. Motorola on laittanut puhelimen etuosaan 32 megapikselin tasoisen etukameran, mutta Kiinassa laitteessa on vain 16 megapikselin etukamera. Toistaiseksi puhelimen hinnoittelusta ei ole mitään tietoa.

Toinen Tenaan kautta paljastunut puhelin on Motorola Edge 20 -perusmalli (XT2143-1), joka tulee muotoilultaan olemaan isoveljensä kaltainen, mutta hieman kulmikkaampi. Laitteen takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myös Motorolan logo. Etuosassa nähdään tasainen näyttöpaneeli ja laitteen vasemmassa kyljessä on Google Assistant -painike ja oikeassa kyljessä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Motorola Edge 20:n kyljet on muovattu tasaiseksi ja myös laitteen takapinta on tasainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tenaan mukaan Edge 20:n mitat olisivat 163,5 x 76,2 x 7,1 millimetriä ja painoa 165 grammaa. Puhelimessa pitäisi olla 6,67 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2400 x 1080 pikselin tarkkuus. Akunkesto on 3760 milliampeeritunnin akun varassa ja käyttöjärjestelmänä toimii Android 11. Motorola tulee tarjoamaan puhelimessa 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Suorituskyvyn pitäisi olla Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin varassa. Tenaa on ilmoittanut Edge 20 -puhelimesta olevan useampi väriversio, jotka ovat vihreä, valkoinen, musta, hopea, sininen ja harmaa.

Aikaisempien tietojen mukaan Edge 20:n pitäisi tarjota myös 32 megapikselin etukameran, 108 megapikselin pääkameran, 16 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 8 megapikselin tasoisen telekameran, jolla onnistuu 3x optinen zoomaus. Motorolan on tiedetty tarjoavan puhelimen näytössä korkean 120 hertsin virkistystaajuuden.

Toistaiseksi uusien Motorola Edge 20 -sarjan puhelimien tarkasta julkaisupäivästä ei ole tietoa, mutta niiden esittelyn odotetaan tapahtuvan heinäkuun lopussa.

Lähde: TENAA (Motorola XT2153-1), TENAA (Motorola XT2143-1)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola