MotorolaYleinen

Motorola Edge 30 Neo ja Lenovo ThinkPhone saivat Android 14 -päivityksen

Motorola Edge 30 Neo

Motorola aloitti helmikuussa Android 14 -päivityksen jakelun Edge 40 Pro– ja Edge 30 Ultra -puhelimille, mutta nyt jakelu on laajentanut Euroopassa kahdelle muullekin puhelimelle. Nämä ovat Motorolan valmistama huipputason Lenovo ThinkPhone sekä parin vuoden takainen keskihintainen Motorola Edge 30 Neo.

Android 14 -päivityksen versionumero on Motorola Edge 30 Neo -puhelimelle ”U1SSM34.31-64-4”, ja kokoa päivityksellä on 1,46 gigatavun verran. ThinkPhone-puhelimelle versionumero on vastaavasti ”U1TBS34.54-24-1-5”, ja kokoa sillä on 1,3 gigatavun verran. Molempien kohdalla mukana toimitetaan Googlen 1. helmikuuta 2024 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmäpäivitykset > Tarkista päivitykset.

Jos päivitys ei löydy heti, niin odotettavasti sitä jaetaan hieman porrastetusti. Motorolan odotetaan aloittavan samaisen päivityksen jakelun monille muillekin puhelimilleen tulevien viikkojen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola ei kovinkaan tarkasti erittele, millaisia uudistuksia päivitys tuo mukanaan. Päivityslokissa kerrotaan vain kaksi pääuudistusta, jotka ovat datan jakelun määrittäminen sovelluskohtaisesti sekä Android 14:n uudet kuulo- ja näkötoiminnot.

Android 14 -päivityksen uudistuksiin voi käydä tutustumassa erikseen aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Motorola tekee näyttäviä hyviä puhelimia etenkin 290-500 € hintahaarukassa. Mutta päivitys puoli on sitten edelleen kuralla. Ilmeisesti liian vähän resursseja laitettu päivitys puolelle ja puhelin malleja julkaistaan aivan liikaa. Tarvitsiko todella julkaista G14, G24, G34 kaikki lähes identtisiä? Kovasti mainostavat edelleen Motorola Edge 40 Neo mallia, jolle tulee vielä joskus tulevaisuudessa Android 14 ja 15 eikä sitten muuta. Vielä huonompi tilanne on G-sarjan malleilla, esimerkiksi 299€ maksava Moto G84 saa vain Android 14 ja senkin sitten joskus kovin myöhässä eikä A15 tule lainkaan. Motorola ja Honor jakavat siten yhdessä Jumbo sijan. Jopa meidän käytössä olevat Xiaomi 12 Lite sai A14 ja uuden Hyper OS yli kuukausi sitten, ja Xiaomi 11 Lite NE 5g sai vastaavan päivityksen juuri tänään 😃. Eli Xiaomi on jo hoitanut asiat hyvään malliin – mutta milloin sen tekee Motorola ja Honor ?? ☹️

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola