MotorolaYleinen

Motorola Edge 30 Ultra sai merkittävän kamerapäivityksen – 4K-videokuvaus ultralaajakulma- ja telekameroille sekä monta muuta parannusta

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola on laittanut tällä viikolla jakoon merkittävän päivityksen yhtiön tämän hetken lippulaivapuhelimelle, eli Motorola Edge 30 Ultralle. Kyseessä ei ole vielä kuitenkaan Android 13 -päivitys, vaan Motorola on halunnut vielä parantaa kameraominaisuuksia tuomalla mukaan alun perin puuttuneita toimintoja.

Päivityksen versionumero on S3SQ32.16.-72-31, ja kokoa sillä on reilut 200 megatavua. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle pystyy käydä tarkistamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmäpäivitykset > Tarkista päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola ei kerro kovinkaan laajasti päivityksen sisällöstä, muuta kuin mukana tuleva helmikuun tietoturvakorjaukset sekä ”bugikorjauksia sekä parannuksia laitteen vakauteen”.

Todellisuudessa päivitys tuo mukanaan kuitenkin kauan toivottuja uudistuksia erityisesti kameroiden suhteen. Kamerakuvake on päivitetty uudeksi ja samalla videokuvausominaisuuksia on parannettu. Motorola tarjoaa nyt ultralaajakulmakameralle 4K 30 fps -videokuvauksen sekä telekameralle jopa 4K 60 fps -videokuvauksen. Aikaisemmin 4K-kuvaus oli mahdollista vain pääkameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videokuvaukseen on saatu myös ”videon vaakalukitus” -toiminto, joka lukitsee näytön jatkuvasti samaan asentoon videokuvauksen ajaksi. Videokuvaukseen on saatu myös muotokuvavideo, jolla pystytään nyt myös videossa toteuttamaan taustasumennus kuvattavien henkilöiden taustalle. Motorola on tuonut päivityksen mukana uuden 360-asteen Video Horizon Lock -toiminnon.

Lisäksi Motorola on tehnyt parannuksia esimerkiksi 200 megapikselin kuvien ottamiseen tarkoitettuun Ultra-Res-tilaan, yökuvaukseen sekä muotokuvatilaan. Motorola kertoo päivityksen tarjoavan myös parannuksia tarkennukseen, vakautukseen sekä päivitys vähentää liikkeen aiheuttamaa epäterävyyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on Android 12 -versioon perustuva päivitys. Toistaiseksi Motorola ei ole aloittanut Android 13 -päivityksiä, vaikka yhtiö on jatkuvasti kertonut päivityksien alkavan vuoden 2023 alussa. Vuosi on jo pitkällä ja yhtiöllä on kymmeniä puhelimia päivitettävänä uusimpaan Android-versioon. Motorola ei ole antanut tarkkaa aikataulua Android 13 -päivityksen saatavuudesta Motorola Edge 30 Ultralle.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Uskomatonta tämä Motorola android päivitysten saaminen. Ei ole edes aikataulua Android 13 päivitykselle, mikä julkaistu jo elokuussa 2022. Itselläni siis Motorola puhelin ja on kyllä viimeinen moto näiden päivitys ”ongelmien” takia. Harmi kun puhelin on muuten todella hyvä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola