MotorolaYleinen

Motorola esitteli uutta ranteeseen kietoutuvaa taittuvanäyttöisen puhelimen konseptia sekä useita mielenkiintoisia AI-ominaisuuksia

Motorola Belmont projekti / Kuva: Motorola

Motorola on esitellyt tänään vuotuisessa maailmanlaajuisessa innovaatiotapahtumassa Lenovo Tech Worldissa erilaisia laitteistokonsepteja sekä ohjelmisto-ominaisuuksia. Aikaisemmin Motorola on esitellyt rullattavalla näytöllä varusteltua konseptipuhelinta, mutta nyt tarjolla on uudenlainen proof of concept -laite.

Uudessa konseptilaitteessa on Full HD+ -tasoinen pOLED-näyttö, joka voidaan taivuttaa ja muovata eri muotoihin käyttäjän tarpeiden mukaan. Käyttäjät voivat kietoa laitteen ranteensa ympärille, jotta he voivat olla yhteydessä toisiinsa liikkeellä ollessaan. Mukautuva näyttökonsepti perustuu Motorolan ja Lenovon taittuvien ja rullautuvien laitteiden innovaatioihin sekä älypuhelin- että tietokonekategorioissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Konseptissa on 6,9 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, joka tuo mukanaan täyden Android-kokemuksen kuten mikä tahansa puhelin. Pystyasennossa laitetta voidaan säätää itsestään seisovaan asentoon, ja siinä toimii pienempi täysi Android-versio 4,6 tuuman näytöllä. Käyttäjät voivat myös kääriä laitteen ranteensa ympärille saadakseen samanlaisen kokemuksen kuin Motorola Razr 40 Ultran ulkopuolen näytöllä.

Motorola esitteli myös useita tekoälyyn pohjautuvia ohjelmisto-ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan laitteiden räätälöintiä ja tarjoamaan käyttäjille ainutlaatuisen kokemuksen. Näitä ovat muun muassa tekstin tiivistäminen, asiakirjojen skannaaminen tekoälyn avulla ja henkilökohtaisen avustaja MotoAI:n, joka on käyttäjälle yksilöllisesti räätälöity AI-malli, joka samalla suojaa käyttäjän yksityisyyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • MotoAI: Lenovo kehittää henkilökohtaista avustajaa sekä tietokoneille että älypuhelimille. Tekoälymalli on suunniteltu jatkuvasti oppimaan eikä koskaan pysähtymään, ja siinä on käyttäjälle räätälöity malli, joka samalla suojaa yksityisyyttä. Mallissa on myös tietopohja, joka mukautuu käyttö- ja kuvio-ohjeiden sekä luonnollisen ääni- tai tekstivuorovaikutuksen kykyjen mukaisesti.
  • Käyttäjät voivat ottaa yhteyttä henkilökohtaiseen MotoAI-avustajaan vastatakseen kysymyksiin, laatiakseen viestejä, aikatauluttaakseen tehtäviä ja paljon muuta. Monet tekoälymallit toimivat pilvipohjaisesti, mutta MotoAI voi käsitellä dataa ja suorittaa tehtäviä paikallisesti laitteessa, tarjoten käyttäjille paremman tietosuojan. MotoAI:ssa on myös paikallinen tietopohja, jossa käyttäjän käyttö- ja mieltymykset ohjaavat kokemusta, tehdäkseen siitä ajan myötä dynaamisemman, henkilökohtaisemman ja avuliaamman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • 2.0 Mobile Doc Scan: Motorola on esitellyt tekoälykonseptimallin, joka tehostaa Doc Scanner -ominaisuutta, joka on tällä hetkellä integroitu Motorolan kamerajärjestelmiin. Innovaatio pyrkii parantamaan lopullisen kuvan laatua minimoimalla ryppyjä ja varjoja varmistaen, että asiakirjat tai kuvat näkyvät mahdollisimman terävinä ja selkeinä.
  • AI-tekstitiivistys: Tekoälyllä varusteltu tekstien tiivistäminen ottaa pitkät keskustelut, sähköpostit tai raportit ja tiivistää keskeiset asiat nopeaa ja helppoa ymmärtämistä varten.
  • Yksityisen sisällön sumentaminen: Motorolan yksityisen sisällön sumentaminen hyödyntää tekoälyä suojellakseen käyttäjätietoja ja yksityisyyttä tunnistamalla älykkäästi ja sumentamalla alueita, jotka sisältävät profiilikuvia ja nimiä sosiaalisissa viesteissä.

Motorola ei toistaiseksi kertonut, milloin nyt esitellyt konseptit voitaisiin nähdä yhtiön laitteissa.

Lähde: Motorolan tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Jo 20 v. sitten Nokia visioi tuosta ranteeseen puettavasta puhelimesta. Vaan eipä silloinen tekniikka olisi antanut tuon tekemiseen mahdollisuutta ihan jo vaikka noitten taipuvien näyttöjen puuttumisen vuoksi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola