MotorolaYleinen

Motorola julkaisi uuden taittuvanäyttöisen Razr 5G -puhelimen – Saapuu Suomessa myyntiin 1499 euron hintaan

Motorola on julkaissut tänään uuden taittuvanäyttöisen Razr 5G -älypuhelimen, joka on yhtiön järjestyksessään toinen taittuvalla näytöllä varusteltu puhelin. Viime vuonna julkaistiin Motorola Razr ja nyt uusi 5G-versio jatkaa viemällä ominaisuuksia eteenpäin, parantamalla rakennetta kestävämmäksi sekä tuomalla tarjolle selvästi päivitetympää tekniikkaa.

Uusittu Motorola Razr 5G -puhelin on valmistettu 7000-sarjan alumiinista sekä 3D-lasipinnoista. Motorola on lisäksi tehnyt rakenteesta roiskevesitiiviin, vaikkakin virallista IP-luokitusta ei laitteelle ole saatu monimutkaisen rakenteen takia. Motorola Razr 5G:n pitäisi kuitenkin kestää helposti vesisadetta tai nestettä pienissä määrin. Motorola esitteli puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Polished Graphite, hopea Liquid Mercury ja kultainen Blush Gold.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Razr 5G väriversiot.

Saranaan Motorola on jälleen panostanut ja kertonut sen olevan kestävämpi kuin aikaisemmin. Motorolan mukaan käyttäjät yleisesti avasivat edeltäjäversion noin 40 kertaa päivässä, mutta Motorola Razr 5G -puhelimessa on laskettu saranan kestävän jopa 200 000 taivutuskertaa. Tämä tarkoittaa, että puhelinta voidaan avata keskimäärin 100 kertaa päivässä viiden vuoden ajan.

Motorola Razr 5G tarjoaa tutun 6,2 tuuman suuruisen taittuvan näytön, kun laite avataan. Motorola kutsuu näyttöä nimellä Flex View Display ja siinä on Motorolan monista puhelimista tuttu 21:9-kuvasuhde. Taittuva näyttö perustuu pOLED-tekniikkaan ja siinä on 2142 x 876 pikselin tarkkuus. Näytön yläreunaan on toteutettu pieni lovi, jossa on puheluihin käytettävä kuuloke sekä etukamera. Laitteen pitkulainen kuvasuhde mahdollistaa erityisesti hyvän elokuvien katselukokemuksen.

Toinen näytöistä löytyy laitteen ulkopuolelta ja sen koko on 2,7 tuumaa. Kyseessä on myös OLED-tekniikkaan perustuva kosketusnäyttö, jossa on 800 x 600 pikselin tarkkuus. Pienemmältä näytöltä päästään käsiksi kaikkiin tarvittaviin sovelluksiin, kameraan, puheluihin sekä pikavalintoihin. Pientä näyttö on siis mahdollista käyttää puhelimen hallitsemiseen monissa tilanteissa, eikä suurempaa näyttöä tarvitse aina avata erikseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuttu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, joten Motorola jatkaa taittuvanäyttöisien laitteiden kanssa tuttua tyyliään. Markkinoiden kärkijärjestelmäpiiriä ei ole saatu, mutta Snapdragon 765G:n kerrotaan kuitenkin tarjoavan erittäin hyvän suorituskyvyn. Järjestelmäpiirissä on myös integroitu 5G-modeemi, joka takaa tuen viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksille. RAM-muistia Motorola Razr 5G tarjoaa 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on oletusarvoisesti 256 gigatavua.

Akkua Motorola on pystynyt suurentamaan ja nyt Motorola Razr 5G tarjoaa 2800 milliampeeritunnin akun. Motorola lupaa akun kestävänä yhden päivän ilman ylimääräisiä latauksia. Puhelimesta löytyy tuki USB-C-tyypin liittimen kautta tapahtuvalle 15 watin lataukselle, mutta langatonta latausta ei Motorola Razr 5G -puhelimesta löydy. Vaikka 5G-yhteydet vievätkin totuttua enemmän akkua, niin Motorolan mukaan puhelinta tullaan käyttämään paljon vain pikkunäytöltä, joka kompensoi akun kulutusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita Motorola Razr 5G tarjoaa tasan kaksi, joista toinen on ulkopuolella ja toinen sisäpuolella. Tällä kertaa Motorola kertoo panostaneensa kameroiden parantamiseen, vaikka lippulaivapuhelimista tuttua monikamerajärjestelmää ei nähdäkään. Pääkamerana on 48 megapikselin tasoinen sensori, jossa on f/1.7 aukko, 1.6 um pikselikoko sekä optinen kuvanvakain. Pääkameran yhteyteen on asetettu myös laserautomaattitarkennus, jota hyödynnetään myös ToF-sensorina.

48 megapikselin pääkameraa pystytään käyttämään myös selfiekuvaamiseen, sillä ulkopuolella oleva pienempi näyttö mahdollistaa kameran käyttämisen myös ilman laitteen avaamista. Kun Motorola Razr 5G avataan, sisäpuolelta löytyy erillinen 20 megapikselin tasoinen kamera, joka on tarkoitettu paremmin selfiekuvaamista varten.

Käyttöjärjestelmänä Motorola Razr 5G -puhelimessa toimii vielä Googlen Android 10, jonka päällä hyrrää yhtiön oma My UX -käyttöliittymä. Motorolan omassa käyttöliittymässä on mahdollista muokata monipuolisemmin puhelimen ulkoasua, mutta mukana on myös Motorolalle tuttuja ominaisuuksia, kuten Moto Display, Moto Actions sekä Moto Gametime. Motorola on luvannut uutuuspuhelimelle myös kaksi suurempaa Android-versiopäivitystä, joista yksi on Googlen hiljattain julkaisema Android 11.

Muita puhelimen huomioitavia ominaisuuksia ovat Dual-SIM-tuki, joista toinen korttipaikka on toteutettuna eSIM-tuella. Verrattuna aikaisempaan Razr-versioon, niin nyt 5G-malliin on saatu myös nano-SIM-korttipaikka, eikä pelkästään eSIM-paikkaa. Motorola tarjoaa myös puhelimessa yhden kaiuttimen, jonka kautta äänenlaatu pitäisi olla hyvää. Sormenjälkilukijan Motorola on sijoittanut takaosaan legendaariseen M-logoon, josta se on helposti käytettävissä esimerkiksi etusormella.

Suomessa uusi Motorola Razr 5G on tulossa myyntiin 1499 euron hintaa. Motorolan mukaan tarjolla on vain Polished Graphite -väriversio, vaikka puhelin julkaistiin myös Liquid Mercury- sekä Blush Gold -väriversioissa. Toistaiseksi Motorola ei ole vielä vahvistanut puhelimen tarkkaa myynninaloitusta Suomessa, mutta siitä tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

Motorola Razr 5G tekniset tiedot:

 • Päänäyttö: 6,2 tuumaa, pOLED, 2142 x 876 pikseliä
 • Ulkonäyttö: 2,7 tuumaa, OLED, 800 x 600 pikseliä
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 2.1)
 • Pääkamera: 48 megapikseliä (f/1.7, 1.6 um, OIS, laser autofocus (TOF)
 • Etukamera: 20 megapikseliä (f/2.2, 1.6 um)
 • Akku: 2800 milliampeerituntia, 15 watin pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 / My UX (sisältää Googlen palvelut)
 • Yhteydet: 5G: NR Sub-6GHz | 4G: LTE (DL Cat 18) | 3G: UMTS / HSPA+ | 2G: GSM / EDGE
  • 5G: sub-6GHz band n1/n3/n5/n7/n28/n41/n41 HPUE/n77/n78/n78 HPUE/n79/n79 HPUE
  • 4G: LTE band 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/34/38/39/40/41/42/46/66/71
  • 3G: UMTS band 1/2/4/5/6/8/19
  • 2G: GSM band 2/3/5/8
  • Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac | 2.4 GHz + 5 GHz | Wi-Fi hotspot
 • Muuta: Dual-SIM (nano-SIM + eSIM), USB-C-, Bluetooth 5.0, yksi kaiutin, NFC, sormenjälkilukija
 • Mitat: 2,6 x 169,2 x 7,9 mm [avattuna], 72,6 x 91,7 x 16 mm [suljettuna]
 • Paino: 192 grammaa
 • Väriversiot: Polished Graphite, Liquid Mercury, Blush Gold
 • Hinta: 1499 euroa

Lähde: Motorolan tiedotteet (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Taas yks turhake ylikallis puhelin tähän maailmaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola