MotorolaYleinen

Näin uusi Motorola Razr 5G eroaa edeltäjästään – suuria muutoksia erityisesti kameroihin sekä järjestelmäpiiriin

Motorola Razr 5G vs. Motorola Razr

Motorola esitteli tänään uuden Razr 5G -älypuhelimen, joka on yhtiön seuraavan sukupolven taittuvanäyttöinen älypuhelin. Motorola julkaisi jo vuosi sitten ensimmäisen taittuvanäyttöisen Razr-puhelimen, ja nyt uusi Razr 5G tuo mukanaan selviä parannuksia, joita käyttäjät ovat halunneet.

Tässä artikkelissa tulemme käymään läpi uuden Motorola Razr 5G:n ja viime vuoden Motorola Razrin välisiä eroavaisuuksia sekä tarkastellaan, mitä Motorola on päivittänyt uusitussa versiossa parempaan suuntaan.

Jo rakenteeseen Motorola on tehnyt muutoksia, sillä aikaisempi muovista sekä alumiinista koostunut rakenne on vaihtunut kestävämpään 7000-sarjan alumiinirunkoon sekä 3D-lasipintoihin. Lisäksi Motorola on onnistunut vielä toteuttamaan uusitusta versiosta hieman kompaktimman sekä myös rakenteesta on tehty kiinteämpi.

Näyttöihin Motorola ei ole tehnyt mitään muutoksia, vaan taittuvanäyttö sekä pienempi ulkonäyttö ovat pitkälti identtiset kuin edeltäjäversiossa. Taittuva näyttö on molemmissa puhelimissa 6,2 tuumaa ja sen tarkkuus yltää 2142 x 876 pikselin tasolle. Pienemmän näytön koko on 2,7 tuumaa ja sen tarkkuus on molemmissa puhelimissa 800 x 600 pikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Razr 5G vs. Motorola Razr

Suurin muutos on tehty järjestelmäpiiriin, sillä Motorola Razr 5G tarjoaa selvästi päivitetyn uuden sukupolven piirin. Puhelimessa on Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Vielä viime vuonna Motorola Razr tarjosi jo julkaisun aikaan hieman vanhentuneen Snapdragon 710 -järjestelmäpiirin, joten parannusta tämän osalta on saatu merkittävästi. RAM-muistin määräkin on kasvanut 6 gigatavusta 8 gigatavuun ja sisäistä tallennustilaa on nyt tuplasti, sillä sekin on kasvanut 128 gigatavusta 256 gigatavuun.

Yksi merkittävä parannus on tehty myös kameroihin, sillä Motorola Razr 5G tarjoaa selvästi tarkemman 48 megapikselin kamerasensorin, kun viime vuoden Motorola Razr oli varusteltuna 16 megapikselin kameralla. Mitään huippuluokan monikamerajärjestelmää kummatkaan Razr-puhelimet eivät tarjoa, sillä Motorola luottaa vain yhteen kameraan. Myös puhelimen sisäpuolella oleva selfiekamera on saanut selvän parannuksen, sillä sen tarkkuus on noussut 5 megapikselistä 20 megapikselin tasolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Razr vs. Motorola Razr 5G

Myös akkua Motorola on pystynyt suurentamaan, vaikka puhelin on kompaktimpi kuin edeltäjäversio. Akku on kooltaan 2800 milliampeerituntia, kun Motorola Razr tarjosi vain 2510 milliampeeritunnin akun. Valitettavasti akun lataamiseen Motorola ei ole tehnyt muutoksia, vaan Motorola Razr tukee samaa 15 watin pikalatausta USB-C-tyypin latausliittimen kautta.

Muita selviä eroavaisuuksia löytyy käyttöjärjestelmästä, sillä Motorola Razr 5G tarjoaa Android 10 -version oletuksena, kun taasen Motorola Razr on varusteltuna Android 9.0 Pie -versiolla. Lisäksi Motorola on tuonut uutuusversioon tuen kahdelle SIM-kortille, kuin vielä viime vuonna jouduttiin tyytymään vain yhteen SIM-korttiin. Motorola Razr 5G tarjoaa yhden nano-SIM-korttipaikan, kun toinen korttipaikka on toteutettuna eSIM-muodossa.

Yksi eroavaisuus löytyy myös puhelimen hinnoittelusta, sillä Motorola on onnistunut hieman tiputtamaan hinnoittelua. Alkuperäinen Motorola Razr saapui keväällä 2020 myyntiin Suomessa 1599 euron hintaan, mutta nyt uusittu Motorola Razr 5G maksaa 1499 euroa. Hinnasta on saatu 100 euroa pois, mutta edelleen hinnoittelu on kuitenkin erittäin korkea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alapuolella olevasta kuvasta pystyy vertailemaan Motorola Razr 5G- ja Motorola Razr -puhelimien teknisiä tietoja keskenään.

Motorola Razr 5G vs. Motorola Razr

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola