MotorolaYleinen

Motorola lähtee haastamaan Nokia-peruspuhelimet – vuoto paljasti Moto A10-, A50- ja A70 -puhelimet

Motorola on tunnettu erityisesti edullisista älypuhelimistaan, mutta peruspuhelimia ei Lenovon omistamalta brändiltä ole juurikaan viime aikoina nähty. Nyt tuore vuoto paljastaa, että Motorola lähtee haastamaan suomalaisen HMD Globalin peruspuhelimet ainakin Intian markkinoilla. Motorolalta on tulossa Moto A10-, A50- ja A70 -peruspuhelimet.

Intian puhelinmarkkinoilla HMD Globalin Nokia-peruspuhelimet ovat olleet kolmen suurimman valmistajan joukossa viime aikoina, mutta edellä ovat olleet myös iTel sekä Samsung. Myös Motorola tulee seuraavilla julkaisuillaan haluamaan osuutensa edelleen vahvasta peruspuhelimien markkinasta, sillä tuoreen vuoden perusteella luvassa on ainakin kolme edullista 2G-puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Moto A10 ja Moto A50 ovat malliston edullisemmat versiot, joissa molemmissa on MediaTekin kehittämä MT6261D-järjestelmäpiiri. Puhelimiin on tulossa myös 1,8 tuuman kokoinen näyttöpaneeli sekä perinteiset näppäimet. Puhelimien ominaisuuksia tiedetään olevan automaattinen puhelun tallennus, langaton FM-radio sekä laitteissa on tuki viidelle Intian kielelle.

Yksi suurimmista eroista Moto A10- ja Moto A50 -puhelimien välillä on se, että Motorola on laittanut Moto A50 -puhelimeen kameran, jota ei löydy Moto A10 -mallista. Molemmissa kerrotaan olevan LED-taskulamppu ja Motorola on laittanut mukaan tuen kahdelle SIM-kortille ja muistikortille aina 32 gigatavuun asti.

Motorola Moto A70

Motorola Moto A70 on kolmikosta hieman paremmin varusteltu, sillä siinä kerrotaan olevan selvästi suurempi 2,4 tuuman näyttö. Tehoista pitäisi vastata Unisocin kehittämä järjestelmäpiiri, mutta tarkkaa tietoa siitä ei ole olemassa. Moto A70 tulee tarjoamaan myös VGA-tasoisen kameran, LED-taskulampun sekä muut tutut peruspuhelimen ominaisuudet. Puhelimeen pitäisi olla mahdollista tallentaa 2000 kontaktia sekä 100 viestiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa kolmessa Moto A -sarjan peruspuhelimessa kerrotaan olevan 1750 milliampeeritunnin irrotettava akku. Puhelimia voidaan ladata 5 watin tehoisella laturilla, joka toimitetaan mukana. Motorola tulee tarjoamaan kaikille puhelimille myös 2 vuoden vaihtotakuun. Nähtävästi puhelimet ovat intialaisen puhelinvalmistajan Lavan käsialaa, joka vastaa huoltopalveluista.

Motorolan odotetaan julkaisevan peruspuhelimet lähiaikoina, mutta tarkkaa päivää ei ole vielä tiedossa. Moto A10 -puhelimen hinnaksi odotetaan 1500 rupiaa, joka olisi noin 17 euroa. Moto A50- ja Moto A70 -puhelimien hinnaksi odotetaan alle 2000 rupiaa, joka olisi alle 23 euroa.

Lähde: Ytechb.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola