MediaTekYleinen

MediaTek julkisti uuden Dimensity 8200 -järjestelmäpiirin edullisemmille huippupuhelimille

MediaTek Dimensity 8200

MediaTek esitteli jo aikaisemmin syksyllä uuden Dimensity 9200 -järjestelmäpiirin, joka oli suunnattu huippuluokan älypuhelimille. Tänään MediaTek on esitellyt uuden Dimensity 8200 -järjestelmäpiirin, joka on hieman karsitumpi, mutta sen luvataan tarjoavan silti hyvää suorituskykyä.

Dimensity 8200 on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan suoritinydintä. Mukana on yksi tehokkain Cortex-A78-ydin, joka toimii 3,1 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi kolme muuta Cortex-A78-ydintä toimivat 3,0 GHz:n taajuudella. Mukana on neljä 2,0 GHz:n kellotaajuudella hyrräävää Cortex-A55-ydintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HyperEngine 6.0 -tekniikan ansiosta järjestelmäpiiriin perustuvat puhelimet tarjoavat esimerkiksi paremman pelisuorituskyvyn. Tuettuna on muun muassa Vulkan SDK, FPS-parannuksia sekä paljon muita uudistuksia. Tuettuna on myös säteenseuranta. Grafiikkaprosessorina toimii edeltäjästä tuttu Mali-G610 MC6. Muistien osalta MediaTek tarjoaa tuen LPDDR5-RAM-muistille sekä UFS 3.1 -standardin tallennustilalle.

MediaTek on lähtenyt parantamaan järjestelmäpiirin kamerakyvykkyyttä. Dimensity 8200 tarjoaa Imagiq 785 -kuvasignaaliprosessorin. Mukana on tuki muun muassa 320 megapikselin kameroille sekä 4K 60 fps HDR10+ -videokuvaukselle. Dimensity 8200 tukee näyttöjä Full HD+ -tarkkuudella ja 180 hertsin virkistystaajuudella. Lisäksi korkeintaan tuettuna on WQHD+ -näytöt 120 hertsin virkistystaajuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteyksien osalta parannuksia on saatu myös. Tuettuna on tuttu kaksois-5G-yhteys, Wifi 6E sekä uusin Bluetooth 5.3. 5G-verkoissa järjestelmäpiiri tukee korkeintaan 4,7 Gbps:n latausnopeuksia.

MediaTekin mukaan Dimensity 8200 -järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia on tulossa globaaleille markkinoille joulukuusta lähtien. Yksi ensimmäisistä on iQOO Neo7 SE, joka julkaistiin jo aikaisemmin tänään Kiinassa. Xiaomi on myös luvannut julkaista Redmi K60E -puhelimen uudella järjestelmäpiirillä.

Lähde: MediaTekin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek