LenovoMotorolaYleinen

Patenttikiista eskaloitui: Motorola-puhelimet ja Lenovo-tietokoneet myyntikieltoon Saksassa

Motorola Edge 50 Pro

Patentteihin liittyvän oikeudenkäynnin myötä Lenovon tuotteet on asetettu myyntikieltoon Saksassa. Kielto vaikuttaa Motorola-puhelimiin sekä Lenovo-tietokoneisiin, joissa on WWAN-moduuli.

Amerikkalainen yritys InterDigital on nostanut kanteen Lenovoa vastaan, ja nyt Münchenin oikeus on päättänyt Lenovon rikkovan yhdysvaltalaisen yrityksen 4G- ja 5G-pantentteja. Päätöksen myötä Lenovon tuotteet, jotka rikkovat patentteja ovat myyntikiellossa. 8. toukokuuta InterDigital on myös maksanut yli 4 miljoonan euron vakuuden varmistaakseen, että oikeuden asettama tuomio tulee voimaan aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

WWAN (Wireless Wide Area Network) löytyy kaikista Motorola-puhelimista, tietokoneista ja tableteista, joissa on tuki mobiiliverkoille. Lenovo on kertonut aikovansa valittaa tuomiosta, mutta toistaiseksi myyntikielto pysyy voimassa. Lenovo ei saa tällä hetkellä toimittaa uusia tuotteita jälleenmyyjille Saksan markkinoilla.

”Toivomme, että Lenovo muuttaa kurssiaan oikeuden päätöksen jälkeen ja lopulta hyväksyy oikeudenmukaisen ja asianmukaisen lisenssin”, kommentoi InterDigitalin lakiasiainpäällikkö Josh Schmidt. Lenovo puolestaan on korostanut, että InterDigital ei tarjonnut lisenssiä ”oikeudenmukaisilla, kohtuullisilla ja syrjimättömillä ehdoilla (FRAND)”. Lenovo syyttää siksi InterDigitalia sääntöjen noudattamatta jättämisestä tarjoamalla väitetysti epäoikeudenmukaisia ehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopassa Lenovo on yksi suosituimmista tietokoneiden valmistajista, jonka lisäksi Motorola-puhelimien markkinaosuus on ollut noin viiden prosentin luokkaa. Puhelimien osalta Motorola on nähnyt Euroopassa suurta kasvua, joten nyt myyntikielto yhdessä Euroopan suurimmista maista on takaisku yhtiölle.

Lenovon oikeuteen haastanut InterDigital, on yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista patenttien hyödyntäjistä. InterDigitalin tarjoamat FRAND-ehdot ovat olleet useiden oikeudenkäyntien aiheena monien vuosien ajan. InterDigital on jo käynyt oikeustaistelua monien yrityksien kanssa, joiden joukossa on muun muassa Huawei, Oppo, Nokia ja Samsung.

Lähde: WirtschaftsWoche (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo