SamsungYleinen

Samsung käynnistänyt One UI 6.1- ja Galaxy AI -päivityksen jakelun Galaxy S22 -puhelimille ja useille muille vuoden 2022 laitteille

Samsung on käynnistänyt viime viikon lopulla One UI 6.1 -päivityksen jakelun useille vuoden 2022 laitteilleen. Päivityksen mukana toimitetaan myös Galaxy AI -tekoälytoiminnot, joskin hieman rajallisemmin kuin uudemmille laitteille.

Päivityksen jakelu on käynnistynyt ensimmäisissä Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Päivityksen saavat laitteet ovat vuodelta 2022, joita ovat muun muassa Galaxy S22 -sarja, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4 sekä Galaxy Tab S8 -sarja. Lisäksi päivitystä jaetaan jo vuoden 2021 laitteillekin, joiden joukossa on esimerkiksi Galaxy S21 -sarja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivitys nostaa käyttäjien tekoälykokemuksen tasoa tuomalla yhteen laite- ja pilvipohjaisen tekoälyn. Vuoden 2022 laitteet saavat kaikki samat tekoälytoiminnot kuin esimerkiksi Galaxy S23 FE. Samsung on siis karsinut Instant Slo-mo -videotoiminnosta.

Entistä useammat Galaxy-käyttäjät voivat hyödyntää viestintää tehostavia Galaxy AI -ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla AI-tuetuilla laitteilla. Ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus säätää viestin sävyä ja kääntää viestejä 13 eri kielelle käyttäen Chat Assist -toimintoa. Galaxy-käyttäjät voivat kokea reaaliaikaisten vuorovaikutusten Live Translatella, joka tarjoaa ääni- ja tekstikäännökset puheluissa. Tulkki-ominaisuuden käyttäjät voivat myös osallistua spontaaneihin keskusteluihin paikallisten kanssa matkustaessaan, kun jaettu näyttö tarjoaa tekstikäännökset live-keskusteluille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hakuominaisuuksia on parannettu Circle to Search with Google -toiminnolla, joka tuottaa hakutuloksia nopeasti ympyröimällä kohteita kuvasta. Note Assist mahdollistaa käyttäjille muotoilujen luomisen, yhteenvedon generoimisen ja muistiinpanojen kääntämisen, kun taas Browsing Assist mahdollistaa yhteenvetojen luomisen uutisartikkeleista. Transcript Assist voi kirjoittaa kokousten tallenteet ja generoida yhteenvedot ja käännökset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Generative Edit -ominaisuuden avulla voi muuttaa, uudelleen sijoittaa tai suoristaa kohteita valokuvissa. Galaxy AI pitää sisällään myös AI-generoidut taustakuvat, joilla voi tehdä puhelimestaan personoidumman.

Lisätietoja Galaxy AI -ominaisuuksista voi käydä lukemassa muun muassa SuomiMobiilin kattavasta Galaxy S24 Ultra -puhelimen arvostelusta tämän linkin takaa. 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung