MotorolaSponsoroitu

Motorola valjastaa puhelimet generatiivisella tekoälyllä – Esittelyssä uusimmat innovaatiot

Motorolan globaali tuotemarkkinointijohtaja Chase Weigt esitteli uusia tekoälyinnovaatioita CES 2024 -messuilla.

Motorola on vakiinnuttanut asemansa älypuhelinmarkkinoilla tarjoamalla laadukkaita laitteita, joissa on tunnusomaiset Pantonen värit sekä alan johtavia tekniikoita. Motorola pysyy innovaatioiden edellä esitellessä uusia mielenkiintoisia tekoälyinnovaatioita. Yhtiö on esitellyt monia uusia tekoälyllä avustettuja tekniikoita CES 2024 -messuilla Las Vegasissa.

Motorola pyrkii vastaamaan kuluttajien kasvavaan kysyntään laitteiden personoinnin ja yksityisyyden lisäämisen suhteen. Esitellyillä tekoälyinnovaatioilla ja konsepteilla Motorola tuo käyttäjien saataville täysin uusia mahdollisuuksia, jotka eivät aikaisemin olleet mahdollisia. Yhtiö on kehittänyt oman generatiivisen tekoälymallin, joka toimii paikallisesti puhelimissa. Tämä innovaatio antaa käyttäjille mahdollisuuden laajentaa ja ilmaista persoonallista tyyliä puhelimellaan.

Tutustu Motorolan tuotteisiin yhtiön sivuilta tämän linkin takaa.

MotoAI toimii tekoälykonseptien sydämenä

Lenovo ja Motorola ovat kehittäneet MotoAI-ratkaisua, joka toimii tekoälykonseptien sydämenä niin tietokoneilla kuin älypuhelimillakin. Henkilökohtainen tekoälymalli on suunniteltu jatkuvasti oppimaan uutta, ja sen perusmalli on ainutlaatuisesti personoitu kunkin käyttäjän tarpeiden ja mieltymysten mukaisesti samalla tehokkaasti suojaten yksityisyyttä.

MotoAI edustaa innovatiivista lähestymistapaa suurten kielimallien (LLM) viimeisimpään kehitykseen. Käyttäjät voivat vuorovaikuttaa henkilökohtaisen MotoAI-avustajansa kanssa vastatakseen kysymyksiin, laatiakseen viestejä ja aikatauluttaakseen tehtäviä. Yksi MotoAI:n merkittävimmistä ominaisuuksista on sen kyky käsitellä tietoa ja suorittaa tehtäviä paikallisesti laitteella, mikä tuo käyttäjille parannetun tietosuojan, toisin kuin useimmat suuret kielimallit, jotka toimivat pilvipohjaisesti.

MotoAI sisältää myös laitteella toimivan tietopohjan, jossa käyttäjän mallit ja mieltymykset ohjaavat kokemusta, tehdessään siitä ajan mittaan dynaamisemman, henkilökohtaisemman ja avuliaamman.

Motorola on sitoutunut tekoälyteknologioiden kehitykseen ja yhtiö esitteli useita siihen liittyviä innovaatioita CES 2024 -messuilla.

Personoi puhelin omaan tyyliin sopivaksi

Motorola demosi tekoälyinnovaatioitaan kuvageneraattorilla, joka perustuu generatiiviseen tekoälyyn ja mahdollistaa puhelimen taustakuvien personoinnin omien mieltymysten mukaisesti. Toiminto on integroitu suoraan Motorola-puhelimeen, mikä tekee henkilökohtaisen tyylin ilmaisemisesta entistä helpompaa ja viihdyttävämpää.

Toiminnallisuus on äärimmäisen helppokäyttöinen. Käyttäjä voi yksinkertaisesti ottaa kuvan esimerkiksi omasta asustaan, ja sen jälkeen puhelin käynnistää tekoälyn avustuksella taustakuvageneraattorin. Generaattori luo useita erilaisia ja uniikkeja taustakuvia, jotka sopivat käyttäjän henkilökohtaiseen tyyliin. Näissä taustakuvissa voi olla esimerkiksi samanlaista värimaailmaa ja kuvioita kuin käyttäjän asussa, mikä tekee puhelimesta tyylikkään osan omaa asukokonaisuutta.

Ominaisuus ei ainoastaan tarjoa käyttäjille mahdollisuutta tehdä puhelimestaan visuaalisesti miellyttävämpää, vaan myös lisää yksilöllisyyttä ja ainutlaatuisuutta päivittäisessä käytössä. Motorola jatkaa näin teknologisten innovaatioiden tarjoamista käyttäjien arkeen luovilla tavoilla.

Katso lyhyt esittely ominaisuudesta alapuolella olevalta videolta.

Skannaa selkeämmin

Tekoälyllä avustettu skannaus osaa poistaa tiedostoista varjoja sekä ryppyjä.

Motorola on integroinut tekoälyn osaksi arkipäiväisiä työkalujaan, erityisesti panostamalla skannaamisen tehokkuuteen. Reaaliaikainen asiakirjojen skannaus on tullut yhä suositummaksi, ja Motorolan tekoälykonsepti tuo merkittävän parannuksen suoraan kamerasovelluksen Doc Scanner -tilaan.

Innovaation avulla pyritään nostamaan skannauksen laatua uudelle tasolle. Doc Scanner -tila hyödyntää tekoälyä minimoidakseen kuvattavien asiakirjojen, kuten kuitin tai muun dokumentin, mahdollisia ryppyjä ja varjoja. Tällä tavalla saavutetaan parempi kuvanlaatu, mikä varmistaa, että skannatut asiakirjat näkyvät mahdollisimman terävinä ja selkeinä.

Katso alapuolella olevalta demovideolta, miten kätevästi uusittu tekoälyskannaus toimii.

Luo lyhyt yhteenveto tekstistä

Tekoäly osaa tiivistää tekstin käteväksi yhteenvedoksi.

Motorola pyrkii hyödyntämään tekoälyä tuodakseen käyttäjilleen arkeen helpotusta ja tehostamaan työskentelyä. Yksi esimerkki tästä pyrkimyksestä on AI-tekstiyhteenveto-toiminto, joka tarjoaa mahdollisuuden käsitellä pitkiä keskusteluja, sähköposteja tai raportteja kädenkäänteessä.

Toiminto mahdollistaa suoraan puhelimessa tapahtuvan nopean yhteenvedon luomisen, tiivistäen tiedot selkeästi ja helposti ymmärrettäväksi muodoksi. Tällainen älykkäästi tuotettu yhteenveto voi säästää käyttäjän aikaa ja vaivaa, mikä tekee päivittäisestä tiedonkäsittelystä tehokkaampaa.

Katso alapuolella olevalta videolta, miten kätevästi yhteenveto voidaan luoda.

Tekoäly parantaa yksityisyyttä

Tekoäly tunnistaa kuvista henkilökohtaisia tietoja, jonka jälkeen ne sumennetaan.

Motorolan Privacy Content Obfuscation -konsepti on erinomainen esimerkki siitä, miten tekoälyä voidaan hyödyntää yksityisyyden suojaamiseksi. Uusi innovatiivinen toteutus tarjoaa älykkään lähestymistavan käyttäjätietojen turvaamiseen ja henkilökohtaisten tietojen salaamiseen.

Ominaisuus tunnistaa esimerkiksi kuvakaappauksista älykkäästi alueet, jotka sisältävät profiilikuvia ja nimiä sosiaalisissa viesteissä. Tietojen havaitsemisen jälkeen tekoäly käynnistää automaattisesti sumennusprosessin ennen kuin kuvaa voidaan lähettää eteenpäin.

Tämäntyyppinen edistynyt tekoälypohjainen yksityisyydensuoja on erityisen merkittävä nykyaikana, jolloin digitaalinen vuorovaikutus on yhä arkipäiväisempää ja käyttäjät lähettävät ja jakavat runsaasti henkilökohtaista tietoa verkossa.

Katso lyhyt esittely ominaisuuden toiminnasta alapuolella olevalta videolta.

Tekoäly tehostaa yritystoimintaa

Motorolan tekoäly osaa muun muassa laskea maitohyllyssä olevat tölkit.

Motorola on esitellyt tekoälyinnovaatioita myös yrityskäyttöön integroiden niitä MotoTalk-alustaan. MotoTalk on verkkopohjainen hallintajärjestelmä, joka mahdollistaa tiimisuunnittelun, -hallinnan ja seurantatoiminnot.

CES 2024 -messuilla Motorola esitteli tekoälytoimintoja. Muun muassa AI-kuvatunnistus mahdollistaa tuotteiden tunnistamisen ja määrän laskemisen hyllyillä, kun taas AI-reittisuunnittelu optimoi reitit aikaa ja polttoainetta säästäen.

Uudet MotoTalk-ominaisuudet tehostavat kenttätiimien päivittäistä toimintaa, tarjoten kuvatunnistuksen ja tehokkaan reittisuunnittelun liiketoiminnan tuottavuuden lisäämiseksi. MotoTalk tarjoaa myös yhtenäisen hallintakonsolin tiimien laitteiden, aikataulujen ja viestinnän hallintaan, poistaen viestintäesteet ja takaamalla turvallisen liikesalaisuuksien suojan.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Motorola